My title page contents

Мај – месец математике у нашој школи!

Ове године и наша школа учесник је манифестације мај месец математике. Припремили смо вам два активности (и за мале и за ”велике”):

GeoGebraGeometry

од 04.05. до 04.05.2019.

Локација: ОШ „Вук Караџић“, Зрењанин, кабинет информатике

Аутор: Невена Марков и Немања Мицић

“Упознајте се са апликацијом GeoGebraGeometry, повежите математику са другим наукама, али сазнајте понешто и о вертикалним везама у самој математици. У првом делу радионице ћете испробати алатке за цртање тачака, многоуглова, симетрала дужи, углова, алате за прецртавање у осној и централној симетрији, ротацији и транслацији вектора. Затим ћете цртати у GeoGebraGeometry апликацији, видећете примену и занимљивости у компјутерској графици, епидемиологији, метеорологији итд. У трећем делу ћете сазнати шта је то поплочавање равни, и цртаћете Пенроузове решетке помоћу ове апликације.”

Rezultat slika za penrose tiling hd

Математички квиз

од 04.05. до 04.05.2019.

Локација: ОШ „Вук Караџић“, Зрењанин, кабинет информатике

Аутор: Ружица Марков

У математичком квизу такмичиће се ученици четвртог разреда основне школе из Зрењанина. Активности су игра „Дан-ноћ“, у којој ће учествовати сви присутни; загонетна питања; дешифровање; решавање занимљивих задатака; мењање места провлачењем кроз обруче на различите начине; пребројавање; магични квадрати; загонетна прича; асоцијације. У простору где се одржава квиз моћи ћете да видите дечје радове на тему математике: Платонова тела, роботе од геометријских тела, Питагорино дрво, централну и осну симетрија у цртаном филму, прављење кривих линија помоћу правих. На крају ће бити организована изложба уз пратећа објашњења и едукација „деца деци“.

Rezultat slika za math image hd

Више о самој манифестацији можете прочитати на следећем линку: http://m3.cpn.rs/index.php

Ostavi komentar

Vaša email aadresa neće biti objavljena. Obavezna polja markirana su sa *

Последњи коментари
    Категорије
    Контакт
    Контактирајте нас данас
    • др Славка Жупунског 3 23000 Зрењанин
    • 023 581 160
    • 023 581 161
    • osvuk@vuk.edu.rs
    YouTube
    YouTube
    Instagram