My title page contents

17. окружни ликовни конкурс за децу и младе

РЕЗУЛТАТИ 17. ОКРУЖНОГ ЛИКОВНОГ КОНКУРСА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ, КОЈИ ЈЕ РАСПИСАО
ОМЛАДИНСКИ КУТАК АСОЦИЈАЦИЈЕ ЛИКОВНИХ УМЕТНИКА ЗРЕЊАНИНА И ПАРТНЕРСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ: Клуб ученика “Пикасо“ (Зрењанинска гимназија), Ликовна секција ХПТШ „Урош Предић“, Градски клуб родитеља и наставника „Синапса“, Зрењанин
ПОРТРЕТ – ЛИК – ОБЛИК – ЛИЦЕ – НАЛИЧЈЕ
Ликовни конкурс са темом „Портрет“ први пут је расписан 2005. у организацији ХПТШ „Урош Предић“. Осмислили су га магистар сликарства и саветник за ликовну културу у Школској управи Зрењанин, Милутин Мићић и професорка ликовне културе у пензији Љиљана Петровић и предали на даље неговање и организацију професорки ликовне културе Душанки Ђорђевић. 2019. ова активност се преноси на Омладински кутак Асоцијације ликовних уметника Зрењанина. Циљ ове манифестације је промоција и афирмација ликовног стваралаштва у основним и средњим школама, као и скретање пажње на талентоване ученике и њихове менторе.

КОНКУРЕНЦИЈА ОСНОВНИХ ШКОЛА:
Жири у саставу Хајналка Гуљаш – академски сликар и наставница ликовне културе. Предраг Лојаница – доктор уметности из области сликарства и наставник ликовне културе, Ана Станар – историчарка уметности и наставница ликовне културе, селектовали су, од великог броја радова, оне који су на одређени начин решили постављени задатак – тему ПОРТРЕТ: специфичном техником, оригиналним приступом, интересантном употребом ликовних елемената и добрим владањем цртежом. Отуд различито категорисане награде, које својим називом указују на елемент ликовности – носиоца успешног уметничког остварења ученика, чиме се истиче и охрабрује индивидуални ликовни израз сваког награђеног. Похвале су додељене као признање и подстицај таленту, којег међу нашим ђацима има у изобиљу, а који ће широј јавности бити презентован на предстојећој изложби.

НАГРАДА ЗАУМЕТНИЧКИ ИЗРАЗ:
Вишња Ђекић, 7. разред, ОШ „Вук Караџић“, ментор Рајна Круљ

Додела награда и похвала ће бити уприличена у среду, 16.3.2022. у Галерији Асоцијације ликовних уметника Зрењанина, Суботићева 1 (зграда Народног музеја, улаз са Трга слободе), током периода од 14 до 19ч.
Изложени ликовни радови се могу погледати у Галерији АЛУЗ, од 16 до 30. марта 2022.

Омладински кутак АЛУЗ-а

 

Честитамо Вишњи и њеној менторки Рајни Круљ на постигнутом успеху! 👏🏻🍀

Ostavi komentar

Vaša email aadresa neće biti objavljena. Obavezna polja markirana su sa *

Последњи коментари
  Категорије
  Контакт
  Контактирајте нас данас
  • др Славка Жупунског 3 23000 Зрењанин
  • 023 581 160
  • 023 581 161
  • osvuk@vuk.edu.rs
  YouTube
  YouTube
  Instagram