My title page contents

Нове авантуре наших малих новинара…

Чланови новинарске секције наше школе протеклих десетак дана озбиљно су се припремали за извештавање са СОШОВ-а, који почиње данас у нашем граду и траје до недеље, 22.5.2022.године. СОШОВ представља Спортску олимпијаду ученика основних и средњих школа Војводине. У Зрењанин пристиже око 5000 такмичара!

 

Наша школа одабрана је поред још две основне  школе у Зрењанину (”Петар Петровић Његош” и ”Жарко Зрењанин”) које ће учествовати у великом новинарском подухвату, а то је да извештава са свих спортских  терена у току 4 такмичарска дана.

Мали новинари су са својом наставницом српског језика Сањом Попов учествовали на двема радионицама. Прву су им одржале представнице Школског спорта из Београда – Сања Угрин и новинарка Катарина Синђелић, 05.5.2022.у просторијама ОШ ”Петар Петровић Његош”. У пријатном разговору новинарка је ученицима објаснила шта представља овај догађај, како да у њему као новинари уживају и шта се од њих очекује да раде.

Недељу дана касније, 13.5.2022. у просторијама наше школе дружили смо се са зрењанинском новинарком Иваном Гордић Перц, која нам је у опуштеној, редакцијској атмосфери објашњавала своје почетке, своје грешке и како је учила на њима. Ученике је интересовало како да савладају трему. Ивана им је лепо објаснила да ако се добро припреме за извештавање или интервју, трема ће сама нестати – претвориће се у мотив.

Према речима наших малих новинара ове радионице су им помогле да се охрабре и упусте у незаборавну авантуру која је пред њима…

Ostavi komentar

Vaša email aadresa neće biti objavljena. Obavezna polja markirana su sa *

Последњи коментари
  Категорије
  Контакт
  Контактирајте нас данас
  • др Славка Жупунског 3 23000 Зрењанин
  • 023 581 160
  • 023 581 161
  • osvuk@vuk.edu.rs
  YouTube
  YouTube
  Instagram