My title page contents

Јавни час ”Географија моје историје”

Дана 23.фебруара 2023. у ОШ“Вук Караџић“ одржан је Јавни час „Географија моје историје“.

Пред бившим и садашњим ученицима школе, наставницима школе као и из других школа, пред бројним родитељима, час су реализовали ученици одељења 8-2 са Јеленом Срдановић, наставница географије.

Стечена знања на часовима географије, задатак у виду истаживачког рада и презетацју у Power Point-у приказали су присутнима. Веома успешно су реализовали наставну јединицу „Миграције у Србији“ где су добили задатак да свако истражи своју миграциону струју, коју је давно поставио Јован Цвијић. Гости су пажљиво слушали занимљиво предавање, а на крају часа који је трајао 60-так минута, попунили анкетни лист са питањима у вези припреме и реализације часа. Поруке говоре више него било која оцена у дневнику.

„ Дивно, овакав домаћи рад је сјајна ствар“, „ Све ми се допало, нарочито ентузијазам и жар са којим су ђаци презентовали своја истраживања, подстакнута ентузијазмом наставнице“, „Интересантна тема и заинересованост ученика на завидном нивоу“, „Напокон изазов за ученике“, „Мултикултуралност, свака част децо, свака част наставнице!“….само су неки од записаних коментара родитеља/гостију на часу.

Јавни час имао је за циљ да покрене истраживачки дух код ученика, као и јавни наступ и пре свега спознају нечега новог, где су и сами били изненађени до којих су података дошли, трагајући по својм коренима и својој породичној историји и географским кретањима Балканом.

Након часа сви присутни су се послужили пригодним освежењима.

Чланови новинарске секције интервјуисали су одељење 8-2 и наставницу Јелену Срдановић.

Ostavi komentar

Vaša email aadresa neće biti objavljena. Obavezna polja markirana su sa *

Последњи коментари
  Категорије
  Контакт
  Контактирајте нас данас
  • др Славка Жупунског 3 23000 Зрењанин
  • 023 581 160
  • 023 581 161
  • osvuk@vuk.edu.rs
  YouTube
  YouTube
  Instagram