My title page contents

Посета изложби ”Под сјајем звезда”

У Салону Народног музеја нашег града већ више од два месеца траје изванредна изложба фотографија ”Под сјајем звезда”, светски познатог фотографа Брајана Рашића. Отварање изложбе било је  јуна месеца, уоквиру манифестације ”Недеља културе”, а изложбу ће затворити сам аутор 20.9.2021. у 20 часова. У петак 18.9. са разредном Сањом Попов посетили смо ову изложбу, а кустос музеја упознала нас је са самим аутором и  његовим стваралаштвом.

Брајан Рашић је музички фотограф, чија каријера траје чак четири деценије. Најзначајније место у поставци његових фотографија имају легенде рокенрола, у свету, али и код нас. На његовим фотографијама могу се видети највеће звезде рок и поп музике, џеза, блуза, кантрија. Фотографисао је музичке звезде на преко 8 000 концерата.

У посебном одељку Салона налазе се фотографије бендова са наших простора из периода Новог таласа, 80-тих година прошлог века (Идоли, Шарло акробата, Електрични оргазам).

Био је фотограф Дејвида Боувија чак 30 година, а од 2006. званични је фотограф Ролингстонса за Европу.  Препознали смо на фотографијама многобројне звезде нашег времена, а посебно се истичу женски извођачи: Лејди Гага, Бијонсе, Бјорк, Пи Џеј Харви, Ејми Вајнхаус, Мадона и многе друге.

Највише су ми се свиделе фотографије Ролингстонса и умеће фотографа да ухвати ”неухватљивог” Мика Џегера док скаче и трчи по бини, с једног краја на други.

Најснажнији утисак и највише емоција изазвале су ми фотографије Ејми Вајнхаус, јер је она моја омиљена певачица. Фотографије су направљене на њеном последњем концерту, који је одржан у Београду. Само пар месеци касније она је умрла. На тим фотографијама види се јасно њена туга и страх. То ми је помогло да је разумем и осетим њену музику још боље…

 

Милица Милисављевић 6-1

Ostavi komentar

Vaša email aadresa neće biti objavljena. Obavezna polja markirana su sa *

Последњи коментари
    Категорије
    Контакт
    Контактирајте нас данас
    • др Славка Жупунског 3 23000 Зрењанин
    • 023 581 160
    • 023 581 161
    • osvuk@vuk.edu.rs
    YouTube
    YouTube
    Instagram