Саопштење у вези са изношењем неистина о нашој школи ПДФ Штампа Eл. пошта

Саопштење

Поводом неистинитих оптужби појединих родитеља, чија деца нису ученици ОШ „Вук Караџић“ из Зрењанина, обавештавам све заинтересоване о следећем:

Школа је предузела све законом прописане мере, у сваком случају сазнања и за било који облик насиља. На свако пријављено насиље, било ког нивоа, школа је одреаговала у складу са законом.

Школа је потписница Споразума о сарадњи институција у заштити жртава насиља у породици и жена у партнерским односима на подручју града Зрењанина и у складу са тим је предузела све активности.

Школа не може да реагује на непријављене случајеве насиља и на пријављено насиље за које не постоје докази и сведоци.

Школа не може бити одговорна за насиље у породицама, једино је одговорна за непрепознавање и непријављивање сумње на насиље.

Школа примењује васпитне и васпитно-дисциплинске мере у случајевима доказаног насиља, било ког нивоа, у складу са законом.

Школа неће давати изјаве у којима се спомиње било који ученик или догађај који би асоцирао на поједине ученике, у циљу њихове заштите.

ОШ „Вук Караџић“ је образовно-васпитна установа у којој је квалитет рада и постигнућа на врло високом нивоу и демантујемо све неистине које су изнели појединци, који у нашој школи нису провели ни пуне две године, па нису ни могли да стекну праву слику о томе.

Не можемо да прихватимо одговорност за проблеме деце и родитеља који нису у вези са радом школе!

Изношењем неистина врши се насиље над свим нашим ученицима. Према речима родитеља, медијских саговорника: „деца од 7, 8, 9 година су насилници, а одрасли у школи на то не реагују“.

Поводом тих изјава, обавештавам све заинтересоване да су наши ученици добра, паметна и одговорна деца. У школи се кроз разне активности бавимо ненасилном комуникацијом и не толеришемо никакав облик насиља. Наставници су савесни и брижни, едуковани за посао који обављају. За собом имамо вишедеценијски успешан рад.

Давање усмене изјаве о догађајима, о којима медији извештавају, а у вези са ОШ „Вук Караџић“, није у интересу ни једног детета, нити би могло довести до решења проблема.

Медији преносе информације добијене од појединаца за које не постоје докази, што спада у домен клевете.

Татјана Павловић

Директор ОШ „Вук Караџић“