Интервју са Ханом

 

У среду, 1. марта 2017. у посету нам је дошла девојка Хана из Немачке. Она је после средње школе дошла да на годину дана волонтира у Зрењанину. За време часа причала нам је о својим другарима, а после часова сам успела да попричам са њом.


Питала сам је каква је разлика у школама у Немачкој и школама у Србији. Она ми је на то рекла: "Није много другачије, једина већа разлика је у томе што се у основну школу иде четири године, док се у средњу иде осам година. Оцене су од 1 до 6, где је 1 најбоља оцена, а 6 најгора. Школа траје од 8 до15 часова, док одмори трају исто као код вас. У школи је скорије уведена кантина где се може јести. Свака покрајина у Немачкој има другачије време распуста и у свакој покрајини се разликују матурски испити, али се рангирају исто. Последња два разреда средње школе и матурски испит рачунају се за факултет. На сваком факултету можеш да бираш која ћеш два предмета учити. Ја планирам постати професорка уметности."

Када сам је питала да ли планира да поново долази, она ми је одговорила: "Ово ми је први пут у Србији и много ми се допало. Планирам да опет дођем."

Био је ово за све нас занимљив и неуобичајен час немачког језика, који нам је припремила наша разредна Дијана Зубнар.

Анастасија Котарица VII -2

 

 
РАДИОНИЦА У МУЗЕЈУ

Ученици 4 – 1 су 25.01.2017. године са учитељицом Александром Вуковојац учествовали у радионици која је организована у Народном музеју Зрењанин, а поводом изложбе фотографија „Наша прича о природи“. Као што видимо,одлично су се забављали.

 

 

 

 

Опширније...
 
Прослава школске славе

Школску славу Светог Саву и ове године обележили смо како ваља и како доликује. Прославу смо започели сусретом са нашим драгим колегом наставником Мишом Брацићем, који је однедавно у пензији.

Опширније...
 
Распореди у другом полугодишту

На овој страни приказани су актуелни распореди за друго плугодиште.

 

Распоред часова од првог до четвртог разреда.

Распоред часова од петог до осмог разреда.

Распоред индивидуалних разговора.

Писмене провере знања, друго полугодиште.

Распоред слободних активности, допунске и додатне наставе.

Распоред одржавања часова одељенског старешине.

 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 10 од 48