Наша мала екскурзија у Нови Сад :)

У петак, 3.11.2017. запутили смо се у правцу Новог Сада, у организацији Мише Брацића, нашег наставника физике у пензији, али само на папиру :-). За наше ученике и наставнике осмислио је одличну и поучну посету Заводу за заштиту природе Војводине. Добили смо јединствену прилику да погледамо изложбу ''Рађање горе'', чији је аутор др Иван Дулић. Било је занимљиво погледати прво сталну природњачку поставку у холу Завода, коју чине представници ишчезлих, ретких и угрожених врста са наших простора.

Опширније...
 
ЛИКОВНИ КОНКУРС

Боје су у нама - тема школског ликовног конкурса

Француски песник Артур Рембо видео је боје у самим словима: А црно, Е бело, И црвено, О плаво, У зелено...Да ли слова могу да имају боју?Да ли тонови могу да имају своју боју?  Сликар Василиј Кандински својим је сликама давао називе композиција.

Јесте ли запазили каква се чудесна симфонија боја "чује" у јесен? А у пролеће кад све процвета? Јесте ли чули да се, за неког ко стално види лоше у свему, каже да је песимиста и да "све види црно"? А кад је неко весео и у свему види нешто добро, за њега кажемо да је оптимиста и да "све гледа кроз ружичасте наочаре".

Опширније...
 
Наши мали излети у Београд

На почетку школске године добисмо информацију да се у Галерији САНУ крајем септембра отвара изложба на тему ''Српско уметничко наслеђе на Косову и Метохији – значај, идентитет, угроженост''. Тада се родила идеја да направимо мали излет до Београда и да исту изложбу погледамо.

Опширније...
 
Трка у оквиру спортске манифестације „Зрењанински полумаратон“

Опширније...
 
Projekat GLOBAL MATH WEEK - exploding dots u našoj školi :)


Опширније...
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 10 од 56