Литерарни конкурс ''Која је моја боја''

Алекса Вулићевић, ученик VIII1 освојио је 2. место на литерарном конкурсу који је организовала Средња хемијска школа ''Урош Предић''. Тема конкурса је гласила ''Која је моја боја'', а повод је био прослава Дана школе. Додела награда је уприличена у Галерији Народног музеја, 8.12.2017. године. Честитамо Алекси на успеху! 

Опширније...
 
Посета Савременој галерији

Ученици од 1. до 4. разреда наше школе су у току децембра месеца 2017. године посетили Савремену галерију и учествовали у ликовној радионици, која је такмичарског карактера.  Радионица је организована тако да је тема слободна, као и начин сликања. Деца су користила дрвене, воштане боје и фломастере. Кроз радионицу ће проћи већина ученика нижих разреда из градских школа. Проглашење победника очекује се почетком другог полугодишта школске 2017/2018.године. 
Промоција књига Дејвида Валијамса

Књиге  Дејвида Валијамса су веома читане  и омиљене међу нашим ученицима нижих разреда. Ученици  3-2 су имали дивну прилику да слушају промоцију књига управо тог писца, у Градској библиотеци ''Жарко Зрењанин'', 07.11.2017. године. Уживали су у причи са водитељком програма и размени утисака. Предлажемо вам, драги ђаци,  да прочитате неке од књига овог аутора: ''Најгора деца на свету", "Деда у бекству", "Бака гангстер", "Г.Смрдековић", ''Демонски зубар", жасна тетка","Упознајте Џека Спадала" . Забавне су и топло их препоручујемо за читање у дугим зимским данима, поготову у току распуста... :-) 
Вукови ђаци на мјузиклу ''Крцко Орашчић'' у Новом Саду :)

Ученици 7. и  8. разреда наше школе су 18.12.2017.године, у току вечерњих часова, посетили Нови Сад и имали прилику да у Српском народном позоришту погледају балет Петра Илича Чајковског „Крцко Орашчић“.

Овај балет се у СНП-у изводи већ 6 сезона, а изводе га балетски солисти и ансамбл балета СНП-а. Кореограф је Елдара Алијева, либрето написао Маријус Петипаа, режирао Владимир Логунов, диригент Александар Којић. Учествовали су прваци, солисти и ансамбл балета, женски хор и оркестар опере СНП-а, као и ученици Средње балетске школе из Новог Сада.

Подлогу за овај балет представља прича „Крцко Орашчић и краљ мишева“ из  Хофманове збирке „Серапионова браћа“. Балет се изводи у 2 чина са следећом причом:

Писац Хофман пише нову причу.....Мала Маша од свог ујака за Божић добија фигуру војника Крцка Орашчић , коју њен брат у игри поломи. Маша га обмотаног завојима ставља под божићну јелку у луткин кревет. У току ноћи она долази да га обиђе и наилази на бој мишеви нападају Крцка. Након тога се војник претвара у младог и лепог принца који одводи Марију у свој зачарани замак где господари Шећерна вила . Ова вила дозива све своје виле и оне изводе читав низ прелепих игара у 2. чину: руска игра, арапска игра, кинеска игра, игра Шећерне виле и чувени Валцер цвећа. Након ових прелепих плесова будилник звони и мала Маша постаје свесна да је то био само сан...

Ово је било једно ново искуство за наше ученике којим су проширили своје културне видике, а и упознали се са музичко-сценским обликом, балетом. С обзиром на то да су ученици били одушевљени овом посетом, поновићемо екскурзију  у другом полугодишту, са посетом неком новом музичком делу.


Опширније...
 
Новогодишњи географски квиз у ''Вуку'' 2017/18.

Дана 26.12.2017. у нашој школи, сада већ традиционално, одржан је ''Новогодишњи географски квиз''. У квизу су учествовали ученици 7. и 8. разреда, а аутор и организатор квиза је наставница географије Јелена Срдановић. Регуларност квиза пратиле су наставнице Невена Марков и Весна Марковић, као и гости из Новог Сада. Овогодишњи резултат:

1. место освојио је тим: Алекса Вулићевић и Лука Ђурин

2. место освојио је тим: Биљана Стојковић и Јасна Колџић

3. место освојио је тим: Анастасија Котарица и Катарина Кертеши 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 7 од 55