Водич за избор занимања – планирање каријере после основне школе

Водич за избор занимања – планирање каријере после основне школе можете преузети ако кликнете овде.

(напомена: водич је преузет са сајта http://www.vodiczaosnovce.nsz.gov.rs/)

 
Саопштење у вези са изношењем неистина о нашој школи

Саопштење

Поводом неистинитих оптужби појединих родитеља, чија деца нису ученици ОШ „Вук Караџић“ из Зрењанина, обавештавам све заинтересоване о следећем:

Школа је предузела све законом прописане мере, у сваком случају сазнања и за било који облик насиља. На свако пријављено насиље, било ког нивоа, школа је одреаговала у складу са законом.

Школа је потписница Споразума о сарадњи институција у заштити жртава насиља у породици и жена у партнерским односима на подручју града Зрењанина и у складу са тим је предузела све активности.

Школа не може да реагује на непријављене случајеве насиља и на пријављено насиље за које не постоје докази и сведоци.

Школа не може бити одговорна за насиље у породицама, једино је одговорна за непрепознавање и непријављивање сумње на насиље.

Школа примењује васпитне и васпитно-дисциплинске мере у случајевима доказаног насиља, било ког нивоа, у складу са законом.

Школа неће давати изјаве у којима се спомиње било који ученик или догађај који би асоцирао на поједине ученике, у циљу њихове заштите.

ОШ „Вук Караџић“ је образовно-васпитна установа у којој је квалитет рада и постигнућа на врло високом нивоу и демантујемо све неистине које су изнели појединци, који у нашој школи нису провели ни пуне две године, па нису ни могли да стекну праву слику о томе.

Не можемо да прихватимо одговорност за проблеме деце и родитеља који нису у вези са радом школе!

Изношењем неистина врши се насиље над свим нашим ученицима. Према речима родитеља, медијских саговорника: „деца од 7, 8, 9 година су насилници, а одрасли у школи на то не реагују“.

Поводом тих изјава, обавештавам све заинтересоване да су наши ученици добра, паметна и одговорна деца. У школи се кроз разне активности бавимо ненасилном комуникацијом и не толеришемо никакав облик насиља. Наставници су савесни и брижни, едуковани за посао који обављају. За собом имамо вишедеценијски успешан рад.

Давање усмене изјаве о догађајима, о којима медији извештавају, а у вези са ОШ „Вук Караџић“, није у интересу ни једног детета, нити би могло довести до решења проблема.

Медији преносе информације добијене од појединаца за које не постоје докази, што спада у домен клевете.

Татјана Павловић

Директор ОШ „Вук Караџић“

 

 
Први Мали Месијеов маратон у Ботошу

Дана 17.3.2018. одржан је први ''Мали Месијеов маратон'' у Ботошу. Домаћини маратона били су Миша Брацић, професор физике, ОШ ''1. октобар'' Ботош, АД ''Милутин Миланковић'' Зрењанин, актив наставника физике Зрењанин - група наставника НПН, МЗ Ботош и Биоенергана ''Биоелектра'' Ботош. У маратону је учествовало укупно осам основних школа и Зрењанинска гимназија. Ученици наше школе Алекса Епифанић и Немања Манојловић, заједно са наставником физике Немањом Мицићем, били су учесници овог маратона. Са њима је пошао и тата Немање Манојловића, који је учествовао у маратону до самог краја. Ученици су посетили биоенергану ''Биоелектра'', где су од домаћина Зорана Поморишког чули нешто више о претварању биолошког отпада у енергију.

 

Опширније...
 
Такмичење на веслачким ергометрима

 

Савез за школски спорт града Зрењанина  17.3. 2018.године организовао је такмичење на веслачким ергометрима. Наши ученици постигли су сјајне резултате. Поносни смо на њих како су представили нашу школу!

Медаље су освојили:

v Јасна Колџић VII1златна медаља

v Миа Николић VI2златна медаља

v Огњан Куглић VI2сребрна медаља

v Борис Петров VI2сребрна медаља

v Никола Шујица V2бронзана медаља

Честитамо нашим ученицима на постигнутом успеху!


Опширније...
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 4 од 56