Први Мали Месијеов маратон у Ботошу

Дана 17.3.2018. одржан је први ''Мали Месијеов маратон'' у Ботошу. Домаћини маратона били су Миша Брацић, професор физике, ОШ ''1. октобар'' Ботош, АД ''Милутин Миланковић'' Зрењанин, актив наставника физике Зрењанин - група наставника НПН, МЗ Ботош и Биоенергана ''Биоелектра'' Ботош. У маратону је учествовало укупно осам основних школа и Зрењанинска гимназија. Ученици наше школе Алекса Епифанић и Немања Манојловић, заједно са наставником физике Немањом Мицићем, били су учесници овог маратона. Са њима је пошао и тата Немање Манојловића, који је учествовао у маратону до самог краја. Ученици су посетили биоенергану ''Биоелектра'', где су од домаћина Зорана Поморишког чули нешто више о претварању биолошког отпада у енергију.

 

Опширније...
 
Такмичење на веслачким ергометрима

 

Савез за школски спорт града Зрењанина  17.3. 2018.године организовао је такмичење на веслачким ергометрима. Наши ученици постигли су сјајне резултате. Поносни смо на њих како су представили нашу школу!

Медаље су освојили:

v Јасна Колџић VII1златна медаља

v Миа Николић VI2златна медаља

v Огњан Куглић VI2сребрна медаља

v Борис Петров VI2сребрна медаља

v Никола Шујица V2бронзана медаља

Честитамо нашим ученицима на постигнутом успеху!


Опширније...
 
Луткарска радионица у Позоришту

Ученици 4/2 разреда имали су прилику да 14.3.2018. године учествују у луткарској радионици у Народном позоришту "Тоша Јовановић", коју су водили Тибор Фараго и Татјана Падкаш. Радионица се оржала у оквиру 48. Сусрета позоришта лутака Србије као део пратећег програма. Озбиљно се радило, глумило и забављало.

 
"Вилинска чаролија''

Ученици 4/2 разреда су 10.3.2018. имали запажен наступ на 24. Фестивалу луткарства основних школа у Новом Саду. Луткарска група коју су чинили Милица Туцаков, Олга Попов, Ирина Рајачић, Невена Кесић, Марина Татин и Пош Борис одиграла је представу "Вилинска чаролија" чији је аутор учитељица Далиборка Путић Бераров, а композитор музике Данијела Аврам, наша наставница музичке културе. Представа је добила похвалу за текст, музику, сценографију и јасне еко-етно поруке.

Пoсле наступа ова група ученика имала је прилику да се прошета Новим Садом и ужива на Петроварадину. 

 
Дечја представа ''Аска и вук'' Малог позоришта ''Душко Радовић'' из Београда.

Ученици петог и шестог разреда наше школе, заједно са својим одељењским старешинама, у понедељак, 12. марта 2018.године, били су у позоришту ''Тоша Јовановић''. На репертоару је била дечја представа ''Аска и вук'' Малог позоришта ''Душко Радовић'' из Београда.

Имали су привилегију да виде ову занимљиву представу насталу по мотивима истоимене приповетке нашег великог писца Иве Андрића. Са зрењанинским позориштем наша школа успешно сарађује.

Ове године у Зрењанину се одржава Сусрет професионалних позоришта лутака Србије и то је нашим ученицима омогућило да уживају гледајући како је Аска савладала вука

 

 

Одељење I1 је такође посетило манифестацију Сусрети професионалних позоришта лутака Србије.

 

 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 4 од 55