Српски језик
Завршна свечаност песничке штафете ПДФ Штампа Eл. пошта

На завршној свечаности дечије манифестације "Песничка штафета", 07.4.2017. године, Ленка Познановић, ученица IV-1, освојила је друго место у категорији нижих разреда. Њена песма "Наочари" освојила је својом искреношћу и духовитошћу  симпатије свих који су је чули. Честитамо нашој Ленки! Прочитајте песму и уверите се у свеопшту процену...

Опширније...
 
''Песничка штафета'' у нашој школи ПДФ Штампа Eл. пошта

Градска библиотека “Жарко Зрењанин” сваке године организује, сада већ чувену “Песничку штафету”, којом већ деценијама код деце негује и развија љубав према читању и писању песама, од најранијег узраста.

Опширније...
 
Литерарни конкурс на тему ''Уживам у школским данима'' ПДФ Штампа Eл. пошта

У Основној школи "Жарко Зрењанин" 5.12.2016.године организован је литерарни конкурс са темом " Уживам у школским данима". Наша ученица Лара Дукић из 7 - 1 заслужено  је добила награду. Можете уживати у њеним стиховима....

Опширније...
 
Свемир као инспирација ПДФ Штампа Eл. пошта


Током обележавања Светске недеље свемира, у трајању од 4. до 10. октобра 2016.године, ученици наше школе су учествовали и путем ликовног конкурса на препоручене теме: Како замишљам другу планету и У срцу васионе. Пред вама је свих 19 прича које су ушле у ужи избор. Међу њима су и победничке! Уживајте док путујете нашим свемиром...

Опширније...
 
Ко је Правопас? ПДФ Штампа Eл. пошта

Како на забаван начин проверити познавање правописа? Одговор мозете наћи на сајту Политикиног Правопса!

 

Нови медији и развој мобилне технологије донели су нам фантастичне могућности брзе и интензивне комуникације. Проблем је у томе што данас мало ко приликом писања смс порука, мејлова, блогова или четовања води рачуна о правопису, па се навикавамо да говоримо и пишемо правилно. Све више и брже пишемо и куцамо поруке, а све смо неписменији.

 

Политикин Правопас је зато решио да нас на забаван начин подсети на неке од основа правописа и граматике српског језика и испита наше познавање опште културе.

 

У играма и квизовима може учествовати и цела породица, не само ученици! Није лоше подсетити се неких правила.

 

На овом сајту се можете регистровати и тако редовно добијати информације о новим питањима и недоумицама које се буду појављивала.

 

Уживајте у учењу!

 

Препорука

Сајт www.srpskijezik.rs намењен је онима који воле да уче преко интернета или, пак, желе да се подсете неких правикла граматике или правописа српског језика. Помоћу тестова моћи ћете да проверите све што сте научили, да вежбате за контролне задатке или једноставно да се припремите за полагање завршног матурског испита.

 
«ПочетакПретходна12345СледећаКрај»

Страна 2 од 5