Српски језик
Описмени се ПДФ Штампа Eл. пошта

   Описмени се

    Данас се многи људи на планети Земљи боре за слободно друштво. Данас на интернету свако може да напише и изрази оно што мисли, дакле има слободу мисли, а слобода мисли је ваљда највећа слобода. Судећи по томе ми живимо у слободном друштву.

Опширније...
 
У гротлу вулкана ПДФ Штампа Eл. пошта

Петровић Матеја - У ГРОТЛУ ВУЛКАНА

Окупите се, стари пријатељи, окупите се! Испричаћу вам једну причу, причу о великој борби добра и зла.

У времену испод и изнад нашег, у свету далеко далеко далеко… Не мислим толико далеко са хиљаду далеко, али - далеко. На далеком истоку где су се четинари сретали са бамбусима, било је једно моћно царство. На застави су била два лава и орла која су држала штит окован златом и драгим камењем, а на штиту је био грб, а изнад њега  царска круна.

Опширније...
 
Подводни свет ПДФ Штампа Eл. пошта

Петровић Матеја - ПОДВОДНИ СВЕТ

    Година је - ко зна која господња. Знам да је прошло много од када се Атомски рат завршио. Моје име је Џејмс Тандерсторм. Имам 25 година. Родио сам се и одрастао у атомском склоништу у којем су људи запечаћени још од  почетка рата. Живот у склоништу је био веома удобан и леп, а и бејасмо далеко од ратних догађања.

Опширније...
 
На рубу Васионе ПДФ Штампа Eл. пошта

Петровић Матеја - НА РУБУ ВАСИОНЕ

Зовем се Метју Тандерсторм. Имам 25 година. Побегао сам из атомског склоништа и напустио пријатеље и брата. Недавно сам чуо да је нови дом мог „племенауништен, а брат нестао у акцији. Служим свемирску морнарицу Републике Нове Калифорније као виши капетан и командант борбеног брода званог Еструендо.

Опширније...
 
Био сам усамљен ПДФ Штампа Eл. пошта

Димитрије Бугарин - Био сам усамљен

    Одрасли и деца понекад остану сами. Деца се друже, понекад су другови отпутовали и онда су усамљени.
Опширније...
 
«ПочетакПретходна12345СледећаКрај»

Страна 4 од 5