Српски језик
Поезија Ане Милановић ПДФ Штампа Eл. пошта

Ана је ученица VIII разреда наше школе. Песме пише већ неколико година. Теме су јој разноврсне. У већ традиционалној манифестацији "Песничка штафета", одржаној 2011. године у Зрењанину, освојила је I место у категорији ученика виших разреда са песмом "У Вашингтону".

Опширније...
 
Значај Вуковог рада на реформи језика и правописа ПДФ Штампа Eл. пошта

          Дејана Гладић -  Значај Вуковог рада на реформи језика и правописа


         Вук Стефановић Караџић рођен је у Тршићу. Био је једини писмени човек у свом крају и значајан реформатор српског народног језика.
         Вуков живот био је препун одрицања и напора. Борио се за остварење националне државе и народног језика као књижевног. Имао је два велика циља: сакупљање и објављивање народних умотворина и реформу језика и правописа.
Опширније...
 
Своје тајне поверавам ветру и птицама ПДФ Штампа Eл. пошта

         Ана Видрић - Своје тајне поверавам ветру и птицама


         Неки своје тајне поверавају другу, другарици, неки родитељима, баки или деки. Неки своје тајне закључавају у дневнике и споменаре, неки их исписују на танким цедуљицама испуњеним срцима и цртежима, које пролазе по учионици од руке до руке док не стигну на своје одредиште. Неки их, пак, чувају у срцима, у скривеним погледима и неизговореним речима. Ја своје тајне поверавам ветру и птицама.

Опширније...
 
Описмени се ПДФ Штампа Eл. пошта

   Описмени се

    Данас се многи људи на планети Земљи боре за слободно друштво. Данас на интернету свако може да напише и изрази оно што мисли, дакле има слободу мисли, а слобода мисли је ваљда највећа слобода. Судећи по томе ми живимо у слободном друштву.

Опширније...
 
У гротлу вулкана ПДФ Штампа Eл. пошта

Петровић Матеја - У ГРОТЛУ ВУЛКАНА

Окупите се, стари пријатељи, окупите се! Испричаћу вам једну причу, причу о великој борби добра и зла.

У времену испод и изнад нашег, у свету далеко далеко далеко… Не мислим толико далеко са хиљаду далеко, али - далеко. На далеком истоку где су се четинари сретали са бамбусима, било је једно моћно царство. На застави су била два лава и орла која су држала штит окован златом и драгим камењем, а на штиту је био грб, а изнад њега  царска круна.

Опширније...
 
«ПочетакПретходна12345СледећаКрај»

Страна 3 од 5