Вукова географија
Географија и немачки језик ПДФ Штампа Eл. пошта

Наставнице Јелена Срдановић и Дијана Зубнар одржале су угледни час географије и немачког језика 26.2.2014. године на тему Савезна Република Немачка. Час је реализован у одељењу 61 на немачком језику.

Опширније...
 
Krater Luizi ПДФ Штампа Eл. пошта

    Krater Luizi

    Impakt kratere je teško otkriti sa terena, naročito ako se nalaze na udaljenim lokacijama i ako su obrasli vegetacijom. Oba ova faktora ometaju proučavanje kratera Luizi  koji se nalazi u jugoistočnom Kongu. Krater je pokriven travom visine do jednog metra koja komplikuje određivanje njegove  topografije.


     ← Krater Luizi je snimio NASA – in satelit Earth Observing -1 (EO -1)  2. juna 2012.

Опширније...
 
Analema ПДФ Штампа Eл. пошта

  Analema

   22.09.2012.

   Sunce  danas, 22.9 2012. u 14:49 po svetskom vremenu (UT) prelazi nebeski ekvator i seli se polako na jug. Ono će na severnoj hemisferi svakoga dana biti sve niže i izlaziće od istoka prema jugoistoku a zalaziće od zapada prema jugozapadu.Danas je izašlo tačno na istoku i zaćiće tačno u tački koja označava zapad. Ovaj astronomski događaj označava prvi dan jeseni na severnoj hemisferi i proleća na južnoj. Sa Suncem na nebeskom ekvatoru, stanovnici Zemlje će doživeti skoro 12 sati dnevnog svetla i 12 sati mraka (Ravnodnevica).

Опширније...
 
Zemlja: Stvaranje planete ПДФ Штампа Eл. пошта

Zemlja: Stvaranje planete

 Dokumentarni film

Nacionalna geografija

Trajanje 1 h, 31 min i 29 s

Titlovano na srpski jezik. Kliknite dole CC i izaberite - srpski

Klikni na sliku

 
Kretanje leda na Grenlandu ПДФ Штампа Eл. пошта

    Kretanje leda na Grenlandu

    23.8.2012.

   Kada se posmatra odozgo led Grenlanda izgleda uniformno i mirno. Ali godine satelitskih merenja kompresovanih u nekoliko sekundi ilustruju koliko je vode a koliko je leda zaista na Grenlandu. Nekoliko svemirskih agencija NASA-e, pažljivo prati led da bi se razumela njegova dinamika pod uticajem promene klime Zemlje i kako te promene utiču na porast nivoa mora.

Опширније...
 
«ПочетакПретходна123456789СледећаКрај»

Страна 2 од 9