Завршни испит
Бодовно стање након завршног испита, школска 2017/18. ПДФ Штампа Eл. пошта

Уколико желите да проверите бодовно стање након завршног испита по шифрама, кликните на овај линк

 
УПУТСТВО ЗА РОДИТЕЉЕ (ДРУГЕ ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ) ПДФ Штампа Eл. пошта

 

 

УПУТСТВО ЗА РОДИТЕЉЕ (ДРУГЕ ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ)[1]

· Завршни испит полажу сви ученици осмог разреда.

· Завршни испит се полаже три дана – првог дана се полаже српски, односно матерњи језик, другог математикa, а трећег дана комбиновани тест.

· Ученици имају обавезу да пре приступања испиту са одељењским старешином благовремено провере тачност својих личних података и података о успеху током школовања у бази података.

Опширније...
 
УПУТСТВО ЗА УЧЕНИКЕ ПДФ Штампа Eл. пошта

 

 

 

УПУТСТВО ЗА УЧЕНИКЕ[1]

· Завршни испит полажу сви ученици осмог разреда, као и одрасли који стичу основно образовање у складу са законом који се уређује образовање одраслих.

· Завршни испит се полаже три дана – првог дана се полаже српски, односно матерњи језик, другог математикa, а трећег комбиновани тест.

· Ученици имају обавезу да пре приступања испиту са одељењским старешином благовремено провере тачност својих личних података и података о успеху током школовања у бази података.

· Испит три дана почиње у 9.00 часова и траје 120 минута.

· Ученици су дужни да у школу дођу у 8.15 часова сва три дана одржавања испита.

Опширније...
 
Процедура за упис деце у средњу школу 2018/19, ПДФ Штампа Eл. пошта

 

Поштовани родитељи и ученици, на овом линку можете пронаћи све информације везане за процедуру уписа у средњу школу за школску 2018/19. годину.

 

 
Подршка ученицима завршних разреда – активности Euroguidance центра, базе Образовање.рс и Инфо центра ФТ ПДФ Штампа Eл. пошта

 

Фондација Темпус, у склопу активности националног центра Euroguidance мреже, унапређења каријерног информисања путем базе образовних могућности оbrazovanje.rs и Инфо центра Фондације о образовању планира да током априла, маја и јуна спроведе низ активности које имају за циљ пружање подршке ученицима завршних разреда основних и средњих школа, који бирају следећи ниво школовања - средњу школу, односно факултет или високу школу.

У овом периоду ће се спроводити следеће активности:

· Предавања и вебинари за ученике – свака тема ће бити обрађена и путем вебинара тј. онлајн семинара на коме ће ученици из било ког места моћи да добију смернице, али и поставе своја питања и добију одговоре, као и путем предавања у Инфо центру ФТ у Београду (Теразије 39, I спрат). Теме укључују:

o Шта након средње школе? Кораци у доношењу одлуке о избору студијског програма“

o „Како савладати трему пред пријемни испит?

o „Избор средње школе“ (VIII разред)

o „Како савладати трему пред завршни испит?“ (VIII разред)

Опширније...
 
«ПочетакПретходна123СледећаКрај»

Страна 1 од 3