Екскурзије
Унапређивање наставне праксе кроз размену професионалних искустава ПДФ Штампа Eл. пошта

Дана 2.12.2017. године, у ОШ ''Иво Андрић'' у Раковици одржано је стручно саветовање под називом ''Унапређивање наставне праксе кроз размену професионалних искустава''. Стручно саветовање подељено је у седам група: креативни наставни рад, добри избори, пројектовање наставе, индивидуализација као потреба, лепо понашање, одлична ваннаставна пракса  и будућност у учионици – наставна средства. Из групе презентација креативни наставни рад, наставник физике Немања Мицић, пријављен на стручно саветовање од стране ОШ ''Жарко Зрењанин'' и ОШ ''Вук Караџић'', у којима је тренутно запослен,  представио је своје наставне методе које користи на часовима физике. Од мноштва презентација, изабрао је тему ''Брзина светлости. Индекс и закон преламања светлости. Тотална рефлексија'' са којом је присутним наставницима представио методе којима се служи на својим предавањима.


Опширније...
 
Наша мала екскурзија у Нови Сад :) ПДФ Штампа Eл. пошта

У петак, 3.11.2017. запутили смо се у правцу Новог Сада, у организацији Мише Брацића, нашег наставника физике у пензији, али само на папиру :-). За наше ученике и наставнике осмислио је одличну и поучну посету Заводу за заштиту природе Војводине. Добили смо јединствену прилику да погледамо изложбу ''Рађање горе'', чији је аутор др Иван Дулић. Било је занимљиво погледати прво сталну природњачку поставку у холу Завода, коју чине представници ишчезлих, ретких и угрожених врста са наших простора.

Опширније...
 
Наши мали излети у Београд ПДФ Штампа Eл. пошта

На почетку школске године добисмо информацију да се у Галерији САНУ крајем септембра отвара изложба на тему ''Српско уметничко наслеђе на Косову и Метохији – значај, идентитет, угроженост''. Тада се родила идеја да направимо мали излет до Београда и да исту изложбу погледамо.

Опширније...
 
Ђачке екскурзије - школска 2010/11. ПДФ Штампа Eл. пошта

Ђачке екскурзије - школска 2010/11.г.

V - Ченеј - Салаш Волић, Нови Сад, Сремски Карловци, Стражилово

 V - Тршић, Манастир Троноша, Бања Ковиљача

VII - Спомен парк - Шумарице - Крагујевац 

VIII - Ваљево, Бранковина

 

Опширније...
 
Ђачке екскурзије ПДФ Штампа Eл. пошта

Ђачке екскурзије

Педагошка функција ученичких екскурзија и њихових организација је условљена задацима целокупног васпитног и образовног рада.

Екскурзије се организују са циљем да се теоријско знање повезује са практичним и то путем опсервације и непосредног сусрета и доживљаја. У свакој специфичној ситуацији, када се ученици нађу ван учионице могуће је утицати на формирање и развој ученика за очување и заштиту природе и знаменитости, за правилно провођење слободног времена.

Опширније...
 
«ПочетакПретходна12СледећаКрај»

Страна 1 од 2