Физика
Акорди свемира ПДФ Штампа Eл. пошта

У петак 1. децембра 2017. године, у организацији Зрењанинске групе НПН (наставника природних наука) у Градској народној библиотеци „Жарко Зрењанин“ у Зрењанину, отворена је изложба астрофотографије Горана Вукајловића, "Акорди свемира". Догађај су увеличале Ана Лачковић, мецосопран и Теа Ђорђевић, клавир, извођењем дивних композиција: Мартинија, Бизеа, Гардела и Гершвина.


Опширније...
 
Унапређивање наставне праксе кроз размену професионалних искустава ПДФ Штампа Eл. пошта

Дана 2.12.2017. године, у ОШ ''Иво Андрић'' у Раковици одржано је стручно саветовање под називом ''Унапређивање наставне праксе кроз размену професионалних искустава''. Стручно саветовање подељено је у седам група: креативни наставни рад, добри избори, пројектовање наставе, индивидуализација као потреба, лепо понашање, одлична ваннаставна пракса  и будућност у учионици – наставна средства. Из групе презентација креативни наставни рад, наставник физике Немања Мицић, пријављен на стручно саветовање од стране ОШ ''Жарко Зрењанин'' и ОШ ''Вук Караџић'', у којима је тренутно запослен,  представио је своје наставне методе које користи на часовима физике. Од мноштва презентација, изабрао је тему ''Брзина светлости. Индекс и закон преламања светлости. Тотална рефлексија'' са којом је присутним наставницима представио методе којима се служи на својим предавањима.


Опширније...
 
Наша мала екскурзија у Нови Сад :) ПДФ Штампа Eл. пошта

У петак, 3.11.2017. запутили смо се у правцу Новог Сада, у организацији Мише Брацића, нашег наставника физике у пензији, али само на папиру :-). За наше ученике и наставнике осмислио је одличну и поучну посету Заводу за заштиту природе Војводине. Добили смо јединствену прилику да погледамо изложбу ''Рађање горе'', чији је аутор др Иван Дулић. Било је занимљиво погледати прво сталну природњачку поставку у холу Завода, коју чине представници ишчезлих, ретких и угрожених врста са наших простора.

Опширније...
 
Час Природе и друштва са наставником Немањом :) ПДФ Штампа Eл. пошта

У четвртак, 30. марта, ученици одељења IV-2 су уоквиру предмета "Природа и друштво" имали час са наставником физике Немањом Мицићем. Тема часа била је "Електричне особине материјала". Судећи по сликама, рекло би се да су уживали на часу. :-)

 

Опширније...
 
Свирање на бананама :) ПДФ Штампа Eл. пошта

Наиме, помоћу уређаја који се зове ''Makey - makey'' демонстрира се како функционише просто струјно коло.

Суштина је у следећем:

Опширније...
 
Још чланака...
«ПочетакПретходна12СледећаКрај»

Страна 1 од 2