Физика
Час Природе и друштва са наставником Немањом :) ПДФ Штампа Eл. пошта

У четвртак, 30. марта, ученици одељења IV-2 су уоквиру предмета "Природа и друштво" имали час са наставником физике Немањом Мицићем. Тема часа била је "Електричне особине материјала". Судећи по сликама, рекло би се да су уживали на часу. :-)

 

Опширније...
 
Месијеов маратон 2017. ПДФ Штампа Eл. пошта

Наставници физике Миша Брацић и Немања Мицић водили су ученика наше школе, Богдана Маркова из одељења VIII2 и бившег ученика наше школе Мирослава Ружина на Месијеов маратон, који се одржао 25. марта 2017. године на Летенци. Том приликом су ученици заједно са наставником Немањом интервјуисали пар учесника овог маратона. Снимак интервјуа је транскрибовао наставник Немања са својим ученицима, а лекторисање и објављивање истих на сајт www.svejefizika.wordpress.com објавио је наставник Миша. Уколико вас занима која су питања ученици постављали учесницима Месијеовог маратона и како је протекао интервју, то можете учинити кликом на следећи линк.


 
Свирање на бананама :) ПДФ Штампа Eл. пошта

Наиме, помоћу уређаја који се зове ''Makey - makey'' демонстрира се како функционише просто струјно коло.

Суштина је у следећем:

Опширније...
 
Вукова физика ПДФ Штампа Eл. пошта

 

Овa страница би требала да послужи, пре свега, ученицима наше школе, а потом и свим заинтересованим особама које доспеју на школски сајт. Презентације, које служе као белешке са часова, можете преузети као што је објашњено доле у опису.

Опширније...