ПДФ Штампа Eл. пошта

10. 6. 2008

Japanski ambasador u našoj školi

Našu školu je posetio gospodin Tadaši Nagai, japanski ambasador. Ova poseta je planirana kao poslednja aktivnost u nizu koje je naša škola imala u okviru saradnje sa Srpsko – japanskim društvom.

U toku poslednje dve nedelje učenici su na časovima likovne kulture izrađivali origami figurice od kojih je napravljena neobična izložba koju je osmislila učiteljica Momirov Dragana, a može se videti u holu škole kao i prostorijama boravka. Ambasador Japana, njegova ekselencija Tadaši Nagai je presecanjem vrpce svečano otvorio izložbu.

 

Učenici II i IV razreda su na maštovit način poželeli dobrodošlicu visokom zvaničniku Japana u kojoj se ogleda povezanost dve kulture, zajedničke želje, interkulturalnost, kako je naglasila i gospođa Danica Stefanović, iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu. Autor priredbe je učiteljica Ljubotina Sonja.
Izrada origami figurica pored zanimljive aktivnosti, razvija smisao i osećaj kod učenika za estetiku, koncentraciju, memoriju, koordinaciju pokreta, razvija finu motoriku, deluje umirujuće, te se može reći da je višestruko korisna. Učenici su bili zainteresovani da prave ovakve figurice što se može videti i po broju izloženih radova.
Izložbi su prisustvovali Nevena Dujin, Olivera Skoko i Onjin Branko, iz Narodnog muzeja, koji je skupu predstavio istoriju škole, kao i saradnjiu škole sa institucijama od društvenog značaja u okolini. Gosti su bili direktori škola iz Stajićeva i Aradca..
Ambasador se na kraju obratio svim gostima. Nakon održane press konferencije, učenici su imali dosta pitanja koja su njegovoj ekselenciji, gospodinu Tadaši Nagaiu slobodno postavljali.


Gordana Arva