Посета Гете институту у Београду ПДФ Штампа Eл. пошта

Наша школа је већ неколико година носилац плакете Pasch - Schule, што значи да је укључена у програм и пројекте "Партнерство са немачким школама", а од ове школске године почиње сарадња са Гете институтом у Београду који је део регионалног мрежа института у Југоисточној Европи. Гете институт је културна установа Савезне Републике Немачке и своје пословање обавља широм света. Овај институт помаже и унапређује учење немачког језика у иностранству и негује међународну културну сарадњу.

Сарадња са Гете институтом отвара ученике наше школе разне могућности, као што су учешће у различитим међународним пројектима, стипендије за ученике који ће бити омогућени да проводе две или три недеље у међународним камповима на летњим курсевима немачког језика.

У оквиру ове сарадње, наши ученици су на позив, уз материјалну подршку Гете института, путовали 26.9. у Београду и учествовали на манифестацији Европски дан језика, о чему смо већ писали на фацебоок страници наше школе.

Лепа вест је да ће у организацији Гете института, нашим ученицима бити омогућено да положе испит за добијање сертификата о познавању немачког језика на нивоу А1 и А2 и добију међународно признат потврду о познавању немачког језика.

Дакле, драги наши ученици, чека нам много рада, али и много лепих тренутака у организацији Гете института.