ПДФ Штампа Eл. пошта

Olimpijske sportske igre učenika Republike Srbije

Olimpijske sportske igre učenika Republike Srbije održavaju se svake četvrte godine u organizaciji Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete, Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje i grada domaćina. One su najveći i najznačajniji sportski događaj za učenike i lepa prilika da se promoviše značaj fizičke aktivnosti i bavljenja sportom.
Ove godine grad domaćin je bio Niš. Igre su trajale od 7.do 13.5., a učestvovalo je preko 6 000 dece. Učenici nižih i viših razreda, kao i učenici srednjih škola, takmičili su se u više disciplina i sportova (košarka, odbojka, tenis, plivanje,...). Domaćini su se potrudili da boravak u Nišu deci ostane u lepoj uspomeni.
Ekipa dečaka(učenika 31 i 32) naše škole osvojila je prvo mesto na opštinskom i okružnom nivou i time stekla pravo učešća na Republičkoj Olimpijadi. U hali "Čair" pred publikom, ekipama iz drugih gradova i sudijama, osvojili su 6. mesto u disciplini "Mali poligoni". To je bilo novo iskustvo za njih i doživljaj kojeg će se rado sećati.
Ovom prilikom uciteljice Momirov Dragana i Vukovojac Aleksandra se zahvaljuju profesorima fizičkog vaspitanja naše škole, profesoru Torbici Miodragu i njegovom sinu Nikoli, roditeljima, kao i svima onima koji su pomogli da se spremimo i odemo u Niš na ovo nezaboravno takmičenje i druženje.