ЛИКОВНИ КОНКУРС ПДФ Штампа Eл. пошта

Боје су у нама - тема школског ликовног конкурса

Француски песник Артур Рембо видео је боје у самим словима: А црно, Е бело, И црвено, О плаво, У зелено...Да ли слова могу да имају боју?Да ли тонови могу да имају своју боју?  Сликар Василиј Кандински својим је сликама давао називе композиција.

Јесте ли запазили каква се чудесна симфонија боја "чује" у јесен? А у пролеће кад све процвета? Јесте ли чули да се, за неког ко стално види лоше у свему, каже да је песимиста и да "све види црно"? А кад је неко весео и у свему види нешто добро, за њега кажемо да је оптимиста и да "све гледа кроз ружичасте наочаре".

 

И емоције имају своје боје, зар не? Жуто везујемо за љубомору, па тако кад младић девојци поклони жуту ружу значи да је капнула љубомора у њихову љубав.

Постоји и књига ''Психологија боја" у којој се проучавају боје и њихов утицај на нас. Замислите, кад неко слабо једе, а треба још да расте, његови родитељи требају хитно да окрече кухињу у наранџасто, јер наранџаста боја побољшава апетит!

А боје не би могле утицати тако на нас да их нема у нама, у нашим сновима.Сањате ли у боји или црно - бело?

Позивамо вас да будни сањате и сликате музику, да сликате емоције, да сликате поезију, да сликате још много тога што смислите и то све са пуно, пуно боја, на блоку број 5 и да нам те индивидуалне радове, на блоку број 5, шаљете на адресу школе или донесете лично!

Адреса школе је: ОШ "Вук Караџић", ул. Народног фронта бр. 3, 23000 Зрењанин.

С радошћу очекујемо ваше радове!

С поштовањем,

Колектив школе