''Песничка штафета'' у нашој школи ПДФ Штампа Eл. пошта

Градска библиотека “Жарко Зрењанин” сваке године организује, сада већ чувену “Песничку штафету”, којом већ деценијама код деце негује и развија љубав према читању и писању песама, од најранијег узраста.

 

Носилац овогодишње “Песничке штафете пролећа” је песник Перо Зубац.

Ученици наше школе су, као и сваке године , дочекали песника на себи својствен начин.

На улазу у школу, песник је добио поклон - кутију. Kутија је била празна. Песнику је речено да кад буде прошао кроз “живи тунел” наших ђака поређаних дуж ходника, кутија ће се напунити најлепшим жељама  припремљеним за његову унуку Милену, којој је и посветио најновију збирку песама.

Најлепше жеље, извучене из песниковог дијалога са унуком, обликоване су у цртеже са поруком и убациване у кутију коју је песник проносио крећући се кроз шпалир.

Милена је, између осталог, добила нојево јаје за срећу, пахуљу за радост, папагаја за буђење, хаљину на туфнице за рођендане, дугу за скидање туге, шумску вилу у белој хаљини, чаробни каменчић, стогодишњу шуму, сунцобран за сунчан дан, тобоган за горе - доле, падобранца са поруком, црвене чизмице за шљапкање...

Перо Зубац се од срца захвалио на дочеку, одслушао наше младе песнике, “испричао” неколико својих песама и одабрао најбоље.

Од млађих разреда изабране су песме: Наочари Ленке Познановић и Мој деда Ање Јоњев, а од старијих: “Крај Катарине Вуков и Креација Николе Ненина.

Ученици I-1 драматизовали су песму “Добар друг ти вреди више” којом ће представити нашу школу учешћем на завршној свечаности у Kултурном центру, у петак, 7. априла у 11 часова.

 

Честитамо свим ученицима који су учествовали у реализацији Песничке штафете и посебно онима чије су песме одабране као најбоље.