Разговор са Дином Терзин ПДФ Штампа Eл. пошта

Ученица наше школе Дина Терзин већ две године тренира џудо у клубу ''Пролетер'' у Зрењанину. До сада је била веома успешна и има преко 20 медаља. На међународном трурниру у џудоу Дина је постигла је постигла велики успех у својој категорији и вратила се са сребрном медаљом.

Пре џудоа Дина је четири године тренирала гимнастику, коју је веома волела, али је нажалост због повреде морала да престане да се њоме бави. Временом се опоравила и као замену пронашла нови спорт који је заволела – џудо!

''Увек су ми се свиђали борилачки спортови!'', изјавила је наша Дина. Највећу подршку јој пружа породица и тренери. Захваљујући својој сестри почела је да тренира, а напредовала је брзо. ''Постоје неки елементи у овом спорту који су веома слични гимнастици'', додала је напрајајући разлоге због чега је заволела џудо. Такође је на то утицала и њена радозналост. Ужива док тренира, иако јој није увек  лако због обавеза у школи. Пуна је воље да успе, напредује и буде још боља! Упорност је у спорту, а и у животу важна одлика карактера, а наша ученица то и доказује.

У будућности волела би да се професионално бави џудом. Веома је талентована и самоуверена. ''Мислим да је ово веома леп спорт и препоручила бих га свима који воле борбеност и дозу адреналина'', рекла је Дина.

Неуспех треба да заобиђемо, нема одустајања и пораза! То је порука за све нас...

Ми желимо пуно успеха нашој Дини и надамо се да ће успети да оствари свој циљ. Верујемо у њу и подржавамо је.Разговор водила Марина Ајдер, ученица 7-2