Разговор са Марком Вујином ПДФ Штампа Eл. пошта

Ученик осмог разреда наше школе Марко Вујин три веома успешне године тренира пливање у Пливачком клубу ''Пролетер''. До сада Марко је низао мноштво успеха и награда. Са Државног првенства вратио се са по једном златном и сребрном медаљом, а три бронзана одличја. Укупно има 35 медаља из пливања, а нада се да ће их бити још, барем, дупло. Највећу подршку, каже, осећа у својој породици.

Поред награда које осваја, Марко доста путује и има много добрих пријатеља, управо захваљујући пливању и бројним путовањима и такмичењима. То му је и један од главних  мотива, поред жеље за борбом, доказивањем и новим успесима. Никада није мислио да одустане, како каже – не зна за неуспех!

Увек је био упоран, а пливање никада није осећао као обавезу. На питање ко му је узор, одговорио је да је то Иван Ленђер, са којим тренира што му много значи. ''Ово је прилично леп спорт и препоручио бих га свакоме!'', рекао је Марко, који размишља да постане професионални пливач.

Наш разговор завршио је реченицом: ''Пливање је оно што волим и зато се њиме бавим!'' Лепа порука свима нама да је важно одабрати прави спорт, право интересовање, које нас чини срећнима и да се тиме бавимо, да тиме испуњавамо своје слободно време.

Ми Марку желимо пуно успеха у његовој пливачкој будућности. Цела школа је поносна на њега и заједно се радујемо његовим новим изазовима и наградама.

Марина Ајдер 7 -2