Акција књижаре ''Театар'' ПДФ Штампа Eл. пошта

Слађан Јанчић, власник зрењанинске књижаре “Театар”, покренуо је једну изузетну акцију којој се придружила и наша учитељица Александра Вуковојац. Реч је о акцији прикупљања средстава за куповину тандем бицикла Славољубу Епифанићу, који је већ готово две деценије потпуно слеп.

 


– Покренули смо акцију куповине тандем бицикла, односно бицикла двоседа, који би Славољубу омогућио да, уз сувозача, на два точка крене на путовање. Познато је колико је Славољуб, упркос великом хендикепу, активан, колико жели да се опроба у свим врстама спортова. Увек је показивао афинитет и према вожњи бицикла, а тандем бицикл је решење да му се та жеља оствари. Због тога ће, следеће недеље, десет посто од сваке купљене књиге у књижари “Театар” ићи у сврху куповине тандем бицикла – напомиње господин Јанчић, који је дугогодишњи Епифанићев пријатељ.

Славољуб Епифанић годинама бележи изузетне спортске резултате и осваја медаље на разним такмичењима у атлетици (бацању копља, диска и кугле), пливању, а одскоро се успешно бави и планинарством. Пре неколико недеља, са зрењанинским планинарима у друштву, освојио је и врх Старе планине Трем, у готово немогућим условима за успон.

Господин Славољуб нам је свима прави пример како препреке постоје да бисмо их савладали, а не да нас спутају и обесхрабре.

Акција траје од понедељка 20.3. до суботе 25.3.2017.