МЕЂУНАРОДНЕ АКТИВНОСТИ ПДФ Штампа Eл. пошта

Међународни конкурс из области технологија будућности

Крајем децембра 2016. се креативни тим наше школе укључио у међународни конкурс из области технологије будућности – дигиталне фабрикације (производња 3д објеката у склопу брзог остваривања идеја из разних области). У веома кратком времену организован је тим од ученица и ученика седмих и осмих разреда, који је развио неколико идеја да примену технологије 3д штампе, дизајна, моделовања и међусобне сарадње.

Жао нам је што нисмо освојили награду у виду одличног 3д штампача, али нам је драго да смо учествовали и остварили контакт са регионалним организатором – 3д републиком, са чијим активностима се можете упознати помоћу линка: https://www.3drepublika.com/

Од организатора смо добили захвалницу и позив за даљу сарадњу . :-)


Хоризон 2020

Захваљујући ранијој сарадњи на пољу примене савремених образовних технологија у раду са децом различитог узраста, током јануара 2017. смо се придружили великом броју партнерских институција и организација из више европских земаља, на пријави за програм Хоризон 2020. Ради се о највећем програму за истраживање и иновације уоквиру Европске комисије у шта се можете и уверити ако погледате садржај следећег линка:

https://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en/what-horizon-2020

Надамо се да ћемо на овај начин омогућити нашим ученицима да унапреде предузетничке вештине у дигиталном добу, наравно у случају да овај велики пројекат добије „зелено светло“.