Географија и немачки језик ПДФ Штампа Eл. пошта

Наставнице Јелена Срдановић и Дијана Зубнар одржале су угледни час географије и немачког језика 26.2.2014. године на тему Савезна Република Немачка. Час је реализован у одељењу 61 на немачком језику.

На почетку часа ученици су пратили презентацију на тему Немачка. Најпре су упознати са основним одликама Немачке, Берлина, а затим занимљивостима државе. Часу су присуствовали педагог школе, наставнице језика, биологије и информатике и рачунарства. Настава је реализована уз примену савремених метода рада и наставних средстава (презентације пројектоване на „паметној табли).

Похађање двојезичне наставе је добро за децу јер лакше савладавају језик, путем интерактивне табле и вербалном комуникацијом, без писања и учења граматике, што ову методу чини посебно занимљивом, а и географско градиво савладавају успешније визуелном методом.

Према речима наставница час је протекао успешно. Пошто је исти снимљен може се накнадно анализирати и кориговати. Час можете погледати на следећој вези: Угледни час географије и немачког језика