Škola za roditelje ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
недеља, 30 март 2008 14:40

Roditeljski sastanak – tribina „Vaspitanje dece“

U četvrtak, 20.03.2008. godine u 18.00 časova, u amfiteatru TF „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu održan je roditeljski sastanak – tribina pod nazivom „Vaspitanje dece“.

Pred oko 150 posetilaca, roditelja i nastavnika iz naše škole, kao i kolega iz drugih škola, predstavljeni su vaspitni stilovi i „Mercedes model“ dr Zorana Milivojevića, koji je bio i gost predavač na tribini.

Dr Zoran Milivojević je naš poznati psihoterapeut, autor mnogih knjiga (Formule ljubavi, Emocije...) kao i koautor dela „Mala knjiga za velike roditelje“.

Na tribini su pedagog naše škole, Gordana Arva i dr Zoran Milivojević predstavili osnovne pojmove vezane za vaspitanje dece, a posebno su se zadržali na objašnjavanju zahteva koje treba postavljati deci, pohvala i nagrada za urađene određene aktivnosti kao i na kritici i kazni ako dogovor nije ispoštovan.

Ponovno uvođenje kazne u vaspitanje dece je novina u odnosu na ranije „permisivno“ vaspitanje koje je stvaralo razmaženu decu. Zahtevi i kazne su neophodni da bi se vaspitali samostalni, socijalizovani, kreativni, odgovorni ... mladi ljudi.

Iako ne postoji recept za vaspitanje dece, ljubav prema njima leži u osnovi svega i značajno je da roditelji ljubav prema deci treba da iskazuju uvek i svakodnevno, da ona ne zavisi od ponašanja dece, niti da dete mora nešto da uradi savršeno da bi bilo voljeno, odnosno ako nešto uradi loše, nije razlog da bude nevoljeno.

Roditelji su mogli slobodno da pitaju predavače o svemu što ih je zanimalo, tako da se razvila zanimljiva diskusija.

Ovo je inače druga tribina - roditeljski sastanak i posećenija je u odnosu na raniju. Ovaj način saradnje je novina u našoj školi, a i po organizaciji ovakvih aktivnosti smo jedina škola u gradu.

Osnovna ideja je da se ostvari kvalitetna saradnja sa roditeljima, da oni postanu istinski saradnici u zajedničkom poslu – vaspitanju dece. Škola će roditeljima pružiti najnovija saznanja i iskustva značajna za razvoj i vaspitaje dece u uverenju da će im te informacije pomoći da budu i postanu dobri i zadovoljni roditelji.

Sledeća tribina će se održati u maju mesecu i govoriće se o narkomaniji.

Портрет моје школе

Поводом дана школе расписан је конкурс на тему "Портрет моје школе". На конкурсу су учествовали ученици десет основних школа зрењанинске општине. Видео презентација фотографија одржана је 8.11.2007. године у барокној сали Скупштине општине Зрењанин а изложба је уприличена у школи. Значајно и запажено учешће су имали ученици школе.

Вигор Арва, VIII1

Ивана Jовичић, VIII1 разред

Jована Шево, VIII1 разред

LAST_UPDATED2