Посета Гете институту у Београду

Наша школа је већ неколико година носилац плакете Pasch - Schule, што значи да је укључена у програм и пројекте "Партнерство са немачким школама", а од ове школске године почиње сарадња са Гете институтом у Београду који је део регионалног мрежа института у Југоисточној Европи. Гете институт је културна установа Савезне Републике Немачке и своје пословање обавља широм света. Овај институт помаже и унапређује учење немачког језика у иностранству и негује међународну културну сарадњу.

Сарадња са Гете институтом отвара ученике наше школе разне могућности, као што су учешће у различитим међународним пројектима, стипендије за ученике који ће бити омогућени да проводе две или три недеље у међународним камповима на летњим курсевима немачког језика.

У оквиру ове сарадње, наши ученици су на позив, уз материјалну подршку Гете института, путовали 26.9. у Београду и учествовали на манифестацији Европски дан језика, о чему смо већ писали на фацебоок страници наше школе.

Лепа вест је да ће у организацији Гете института, нашим ученицима бити омогућено да положе испит за добијање сертификата о познавању немачког језика на нивоу А1 и А2 и добију међународно признат потврду о познавању немачког језика.

Дакле, драги наши ученици, чека нам много рада, али и много лепих тренутака у организацији Гете института.


 
Летопис ОШ ''Вук Караџић'' за школску 2017/18. годину

 

Летопис наше школе за школску 2017/18. годину можете отворити ако кликнете овде

 

letopis_300514

 
Окружно такмичење из географије

На окружном такмичењу из географије, ученици наше школе постигли су следеће резултате:

· Алекса Вулићевић, ученик одељења VIII1, освојио је друго место

· Анастасија Котарица, ученица одељења VIII2, освојила је друго место

· Катарина Кертеши, ученица одељења VII1, освојила је друго место

· Лука Ђурин, ученик одељења VII1, освојио је друго место

Честитамо нашим ученицима и наставници географије Јелени Срдановић на постигнутом успеху!

 
Окружно такмичење из српског језика

На окружном такмичењу из српског језика Катарина Кертеши, ученица oдељења VII-1, освојила је прво место са максималним бројем бодова и тиме стекла пласман на републичко такмичење!

Честитамо нашој ученици Катарини и наставници Татјани Марчићев на постигнутом успеху.


 
Вукови ђаци на Фeстивалу драмских прeдстава

У Зрeњанину јe од 28.3.2018. до 30.3.2018. одржан Фeстивал драмских прeдстава у оквиру програма Промоција хуманих врeдности. Организатори фeстивала су били Црвeни крст Србијe и Црвeни крст Зрeњанина. Прeдставници ЦК Зрeњанина на овом фeстивалу били су учeници ОШ" Вук Караџић " 4/2 разрeда са прeдставом ''Ђорђe Џeк- нeми дeчак'' чији наступ јe био изузeтно запажeн. 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 2 од 55