Унапређивање наставне праксе кроз размену професионалних искустава

Дана 2.12.2017. године, у ОШ ''Иво Андрић'' у Раковици одржано је стручно саветовање под називом ''Унапређивање наставне праксе кроз размену професионалних искустава''. Стручно саветовање подељено је у седам група: креативни наставни рад, добри избори, пројектовање наставе, индивидуализација као потреба, лепо понашање, одлична ваннаставна пракса  и будућност у учионици – наставна средства. Из групе презентација креативни наставни рад, наставник физике Немања Мицић, пријављен на стручно саветовање од стране ОШ ''Жарко Зрењанин'' и ОШ ''Вук Караџић'', у којима је тренутно запослен,  представио је своје наставне методе које користи на часовима физике. Од мноштва презентација, изабрао је тему ''Брзина светлости. Индекс и закон преламања светлости. Тотална рефлексија'' са којом је присутним наставницима представио методе којима се служи на својим предавањима.


Опширније...
 
Интервју са др Иваном Дулићем

Група ученика 7. и 8. разреда ОШ „Вук Караџић“ из Зрењанина је 3. новембра 2017. год. посетила изложбу ''Рађање горе'', постављене у Покрајинском заводу за заштиту природе у Новом Саду. Пратиоци групе су били: Јелена Срдановић, професор географије, Јована Мркушић, професор хемије, Немања Мицић, професор физике, Сања Попов, професор српског језика, Невена Марков, професор математике и Даниела Аврам, професор музичке културе. Домаћин ученицима и наставницима је био аутор изложбе др Иван Дулић. Неколико ученика је имало задатак да осмисли питања која ће на крају бити основ за интервју са аутором изложбе.


Опширније...
 
ОБАВЕШТЕЊЕ

Приредба поводом обележавања Дана школе биће одржана у уторак, 14.11.2017. у 18 часова, у Културном центру. Желимо вам свима добродошлицу!

 

 

 

 
Наша мала екскурзија у Нови Сад :)

У петак, 3.11.2017. запутили смо се у правцу Новог Сада, у организацији Мише Брацића, нашег наставника физике у пензији, али само на папиру :-). За наше ученике и наставнике осмислио је одличну и поучну посету Заводу за заштиту природе Војводине. Добили смо јединствену прилику да погледамо изложбу ''Рађање горе'', чији је аутор др Иван Дулић. Било је занимљиво погледати прво сталну природњачку поставку у холу Завода, коју чине представници ишчезлих, ретких и угрожених врста са наших простора.

Опширније...
 
ЛИКОВНИ КОНКУРС

Боје су у нама - тема школског ликовног конкурса

Француски песник Артур Рембо видео је боје у самим словима: А црно, Е бело, И црвено, О плаво, У зелено...Да ли слова могу да имају боју?Да ли тонови могу да имају своју боју?  Сликар Василиј Кандински својим је сликама давао називе композиција.

Јесте ли запазили каква се чудесна симфонија боја "чује" у јесен? А у пролеће кад све процвета? Јесте ли чули да се, за неког ко стално види лоше у свему, каже да је песимиста и да "све види црно"? А кад је неко весео и у свему види нешто добро, за њега кажемо да је оптимиста и да "све гледа кроз ружичасте наочаре".

Опширније...
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 9 од 55