Научимо основе немачког језика уз музику :)

Наставница немачког језика, Дијана Зубнар, препоручује вам да лакше научите основе немачког језика уз музику, користећи следеће линкове:

1. ''Keine Zeit'' https://www.youtube.com/watch?v=J150hGaCIas

2. ''Viele grüße https://www.youtube.com/watch?v=c0hLY8adnhM

3. ''Ich bin ausländer'' https://www.youtube.com/watch?v=RK-CmpJiaRg

4. ''Romanze im Perfekt'' https://www.youtube.com/watch?v=KPoVPTX76Io

 
Пролећно уређење школског дворишта

У суботу 4. марта 2017. године наставница Зорица Радишић је са својим ученицима организовала и спровела акцију пролећног уређења школског дворишта. По веома ветровитом дану покупљено је смеће, прекопана земља у малим жардињерама и посејано/посађено цвеће.

Моле се сви ђаци, запослени и посетиоци школе да не газе по жардињерама и не бацају смеће.

 

Опширније...
 
Свирање на бананама :)

Наиме, помоћу уређаја који се зове ''Makey - makey'' демонстрира се како функционише просто струјно коло.

Суштина је у следећем:

Опширније...
 
Успеси ученика наше школе на општинским такмичењима у школској 2016/17.години

Опширније...
 
Интервју са Ханом

 

У среду, 1. марта 2017. у посету нам је дошла девојка Хана из Немачке. Она је после средње школе дошла да на годину дана волонтира у Зрењанину. За време часа причала нам је о својим другарима, а после часова сам успела да попричам са њом.


Питала сам је каква је разлика у школама у Немачкој и школама у Србији. Она ми је на то рекла: "Није много другачије, једина већа разлика је у томе што се у основну школу иде четири године, док се у средњу иде осам година. Оцене су од 1 до 6, где је 1 најбоља оцена, а 6 најгора. Школа траје од 8 до15 часова, док одмори трају исто као код вас. У школи је скорије уведена кантина где се може јести. Свака покрајина у Немачкој има другачије време распуста и у свакој покрајини се разликују матурски испити, али се рангирају исто. Последња два разреда средње школе и матурски испит рачунају се за факултет. На сваком факултету можеш да бираш која ћеш два предмета учити. Ја планирам постати професорка уметности."

Када сам је питала да ли планира да поново долази, она ми је одговорила: "Ово ми је први пут у Србији и много ми се допало. Планирам да опет дођем."

Био је ово за све нас занимљив и неуобичајен час немачког језика, који нам је припремила наша разредна Дијана Зубнар.

Анастасија Котарица VII -2

 

 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 8 од 46