Промоција књига Дејвида Валијамса

Књиге  Дејвида Валијамса су веома читане  и омиљене међу нашим ученицима нижих разреда. Ученици  3-2 су имали дивну прилику да слушају промоцију књига управо тог писца, у Градској библиотеци ''Жарко Зрењанин'', 07.11.2017. године. Уживали су у причи са водитељком програма и размени утисака. Предлажемо вам, драги ђаци,  да прочитате неке од књига овог аутора: ''Најгора деца на свету", "Деда у бекству", "Бака гангстер", "Г.Смрдековић", ''Демонски зубар", жасна тетка","Упознајте Џека Спадала" . Забавне су и топло их препоручујемо за читање у дугим зимским данима, поготову у току распуста... :-) 
Вукови ђаци на мјузиклу ''Крцко Орашчић'' у Новом Саду :)

Ученици 7. и  8. разреда наше школе су 18.12.2017.године, у току вечерњих часова, посетили Нови Сад и имали прилику да у Српском народном позоришту погледају балет Петра Илича Чајковског „Крцко Орашчић“.

Овај балет се у СНП-у изводи већ 6 сезона, а изводе га балетски солисти и ансамбл балета СНП-а. Кореограф је Елдара Алијева, либрето написао Маријус Петипаа, режирао Владимир Логунов, диригент Александар Којић. Учествовали су прваци, солисти и ансамбл балета, женски хор и оркестар опере СНП-а, као и ученици Средње балетске школе из Новог Сада.

Подлогу за овај балет представља прича „Крцко Орашчић и краљ мишева“ из  Хофманове збирке „Серапионова браћа“. Балет се изводи у 2 чина са следећом причом:

Писац Хофман пише нову причу.....Мала Маша од свог ујака за Божић добија фигуру војника Крцка Орашчић , коју њен брат у игри поломи. Маша га обмотаног завојима ставља под божићну јелку у луткин кревет. У току ноћи она долази да га обиђе и наилази на бој мишеви нападају Крцка. Након тога се војник претвара у младог и лепог принца који одводи Марију у свој зачарани замак где господари Шећерна вила . Ова вила дозива све своје виле и оне изводе читав низ прелепих игара у 2. чину: руска игра, арапска игра, кинеска игра, игра Шећерне виле и чувени Валцер цвећа. Након ових прелепих плесова будилник звони и мала Маша постаје свесна да је то био само сан...

Ово је било једно ново искуство за наше ученике којим су проширили своје културне видике, а и упознали се са музичко-сценским обликом, балетом. С обзиром на то да су ученици били одушевљени овом посетом, поновићемо екскурзију  у другом полугодишту, са посетом неком новом музичком делу.


Опширније...
 
Новогодишњи географски квиз у ''Вуку'' 2017/18.

Дана 26.12.2017. у нашој школи, сада већ традиционално, одржан је ''Новогодишњи географски квиз''. У квизу су учествовали ученици 7. и 8. разреда, а аутор и организатор квиза је наставница географије Јелена Срдановић. Регуларност квиза пратиле су наставнице Невена Марков и Весна Марковић, као и гости из Новог Сада. Овогодишњи резултат:

1. место освојио је тим: Алекса Вулићевић и Лука Ђурин

2. место освојио је тим: Биљана Стојковић и Јасна Колџић

3. место освојио је тим: Анастасија Котарица и Катарина Кертеши 
Распоред часова у току зимског распуста школске 2017/18.

Распоред часова у току зимског распуста школске 2017/18. можете погледати овде.

ИЗМЕНЕ У РАСПОРЕДУ: Јосић Милорад - математика, уместо 9.1.2018. допунску наставу ће одржати 12.1.2018. од 9 часова.

 
Калиопе Аустрија. Жене у друштву, култури и науци

У среду, 20.12.2017. у 18 часова, одржано је представљање изложбе ''Калиопе Аустрија. Жене у друштву, култури и науци'' у Градској народној библиотеци ''Жарко Зрењанин'' у Зрењанину.


Опширније...
 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 8 од 56