10. 6. 2008

Japanski ambasador u našoj školi

Našu školu je posetio gospodin Tadaši Nagai, japanski ambasador. Ova poseta je planirana kao poslednja aktivnost u nizu koje je naša škola imala u okviru saradnje sa Srpsko – japanskim društvom.

U toku poslednje dve nedelje učenici su na časovima likovne kulture izrađivali origami figurice od kojih je napravljena neobična izložba koju je osmislila učiteljica Momirov Dragana, a može se videti u holu škole kao i prostorijama boravka. Ambasador Japana, njegova ekselencija Tadaši Nagai je presecanjem vrpce svečano otvorio izložbu.

Опширније...
 
Наркоманија

Родитељски састанак - трибина

Тема: Наркоманија

У организацији ОШ "Вук Караџић", у уторак 13. маја 2008. године, у 18.00 сати, у амфитеатру ТФ " Михајло Пупин" у Зрењанину, за ученике седмих и осмих разреда, родитеље ученика школе и наставнике одржано је предавање на тему "Наркоманија".
Предавање је одржао др Зоран Миливојевић.

Опширније...
 
Месијев маратон

Месиjев маратон

Француски астроном С.Месие је у 18. веку сачинио каталог маглина, галаксија и звезданих јата . Каталог садржи 110 објеката дубоког неба који су тада могли да се виде или голим оком или телескопима.

У свету се на многим местима одржава такмичење астронома у тражењу ових објеката, под називом Месијев матарон. Учесници маратона треба да у току једне ноћи пронађу што више небеских објеката Месијевог каталога. Код нас се ово такмичење одржава на Летенци на Фрушкој Гори, у организацији Астрономског магазина и часописа Астрономија. Ове године је одржано 29.3.2008.г.

Сваке године ученици наше школе учествују у овом такмичењу.Ове године су учесници били:

Александар Маричић

Виктор Трифуњагић

Јован Стеванов

Милош Ђорђевић

Димитрије Михајловски

Михајло Турински

Иван Танасијевић

Екипу су чинили и ученици ОШ Соња Маринковић”:

Милица Станковић

Григорије Алексић

Екипу је припремао и водио наставник физике Миша Брацић.

 
Песничка штафета

Дана 11.04.2008. од 16 часова, одржана је Песничка штафета у ОШ ''Вук Караџић''. Песника-госта Игора Коларова, Тању и Андрију кроз ходнике школе водили су ученици нижих разреда који су у паровима рецитовали занимљиве СМС приче. Госте су затим у фискултурној сали дочекали нестрпљиви ученици свих разреда наше школе. Представа ''Аги и Ема'', у којој су учествовали ученици нижих разреда, одушевила је присутне госте, али и публику. Пошто му се јако допала представа, песник је одлучио да је уврсти у завршни програм ове манифестације, који ће се 18.04. 2008. одржати у Културном центру.

 

 

Опширније...
 

Милена Павловић -  Барили

Ученици VI1 на изложби Милене Павловић -  Барили у галерији Градског музеја.

   

 
Још чланака...
«ПочетакПретходна515253545556СледећаКрај»

Страна 55 од 56