Дани европске баштине

У оквиру манифестације ,,Дани европске баштине 2008. године са темом ,,Културно наслеђе – израз културне разноликости , у термину од 15 -19. 9. 2008. ученици IV2 одељења ОШ ,,Вук Караџић су са својим другарима из ОШ ,,2. Oктобар и ОШ ,,Соња Маринковић и са својим учитељицама учествовали у свакодневним једносатним дневним занимањима под називом ,,Хлеба и колача. Кроз предавања, пројекције и радионице, ученици су се бавили изучавањем културе исхране у прошлости Баната. 

Аутор занимања била је Невена Дујин -Грковић, кустос педагог Народног музеја у сарадњи са руководиоцем Етнолошког одељења музејским саветником мр Рајком Грубић
Опширније...
 

  Ekološki projekat

U organizaciji Svetskog fonda za zaštitu životne sredine – WWF,  čije je širom sveta prepoznatljivo obeležje simpatični panda, ove jeseni je počela realizacija projekta „European schools for a living planet“. 

Опширније...
 

ŠKOLA RODITELJSTVA – TALAS TOLERANCIJE

Subota, 11.10. 2008

U  našoj školi se u subotu, 11. oktobra  održao jednodnevni seminar za roditelje učenika VI 1 razreda, pod nazivom  ŠKOLA RODITELJSTVA – TALAS TOLERANCIJE.

   Voditelji seminara su bili Aleksandra Subotić, pedagog  Zrenjaninske gimnazije, Edita Satler, nastavnik razredne nastave iz OŠ“Servo Mihalj“ i Gordana Arva, pedagog škole.

Опширније...
 

Sportski dan za učenike i roditelje

Nedelja 12.10.2008

Na sportskom centru kod Motela,  učenici i roditelji naše škole imali su svoje sportske susrete.

Glavni organizatori ove aktivnosti su bili Slavica Nađalin i Miroslav Molnar, nastavnici fizičkog vaspitanja u našoj školi.

Lep jesenji dan miholjskog leta izmamio  je više stotina đaka i roditelja od kojih su mnogi ostali na Motelu i kad se završio zvanični deo sportskog dana, kada su pobednicima  podeljene simbolične nagrade.       

Опширније...
 

30.6.2008

Екскурзија наставника 2008

Поглед на Београд са река Дунава и Саве

" ... А мене чека бела лађа..."

Да, није бела као у Ђолетовој песми али, лађа нас је заиста чекала. Провозала нас је од Земунског кеја поред Ратног острва, кроз ушће Саве у Дунав, до Газеле и назад. Био је то несвакидашњи доживљај. Београд посматран са воде је  некако виши, нема саобраћајне гужве,брзих и нервозних возача, нема буке, бетона и асфалта. Топао и ведар дан на води је свеж.Тако смо провели поподне.

Опширније...
 
«ПочетакПретходна515253545556СледећаКрај»

Страна 54 од 56