Ускршњи турнир у шаху

   У организацији ОШ "Вук Караџић" и Шаховског клуба " Раднички" из Зрењанина,  у среду, 8. априла 2009. г. у школи је одржан шаховски турнир на ком је учествовао 31 ученик  нижих и виших разреда. Организацију и суђење је водио Драган Лалић, мајстор ФИДЕ.

 

 

 

 

У млаћој групи првих пет места су освојили:

1. Милан Милинков

2. Јован Белић

3. Михајло Омаљев

4. Вања Михајловић

5. Душан Секулић

 

 

У групи виших разреда првих пет места су освојили:

1. Даковић Јован

2. Федор Љуботина

3. Александар Белић

4. Александар Пејић

5. Марко Радић

 Награде је поделио Предраг Бодирога, интернационални мајстор

 

Опширније...
 

Поправка фискултурне сале

   Након што је инспекција, због оштећења и оронулости,  забранила одржавање наставе у  фискултурној сали, администрација школе је предузела активности да обезбеди финансијска средства. Средства су релативно брзо али не лако обезбеђена и радови на санацији зграде су отпочели. Очекује се да се већ у току пролећа настава физичког васпитања поново реализује у обновљеној сали.  

 

Семинар – поремећаји и тешкоће у учењу и понашању

     У ОШ „ Доситеј Обрадовић” , у Зрењанину, у суботу и недељу, 28. 2 и 1. 3 2009.г одржан је семинар за стручне сараднике, наставнике, учитеље, васпитаче, психологе, педагоге, дефектологе, специјалне педагоге, социјалне раднике у редовним и специјалним школама и домовима ученика.

На семинару је учествовало 10 учитеља и наставника наше школе.

Опширније...
 

Festival nauke u Novom Sadu

    U nedelju, 15.2.2009.g., u organizacijii škole grupa učenika V, VI, VII i VIII razreda, predvođena nastavnicima Zoricom Radišić, Marijom Petković i Mišom Bracićem,  je posetila Festival nauke u Novom Sadu. Učenici su članovi biološke i hemijske sekcije i sekcije "Mladi fizičar i astronom". Sa nama su pošli  i učenici OŠ " Žarko Zrenjanin" koje je predvodila nastavnica fizike Jelena Bracić, OŠ "dr Jovan Cvijić" koje je predvodila nastavnica fizike Biljana Tankosiić, OŠ " 2 Oktobar" koje je predvodio nastavnik fizike Živko Srdanov i učenici OŠ " Sonja Marinkovič". Bila je ovo prililka za upoznavanje i druženje učenika i nastavnika sa sličnim interesovanjima.

Опширније...
 

Свети Сава - школска слава 

    У школи је,  у уторак 27. јануара 2009. године, пригодним активностима обележена школска слава Свети Сава.

    У школи је постављена изложба дечијих ликовних радова на тему " Свети Сава".

    Већ традиционално поводом  Светог Саве, школа расписује конкурс "Лепо писање". На такмичењу су учествовали сви ученици нижих разреда и тридесет ученика виших разреда. Директор школе Татјана Павловић је ученицима са најлепшим рукописом поделила дипломе и пригодне награде.

    На часовима одељењског старешине ученици и одељењске старешине су у различитим формама: предавањима, видео презентацијама, радионицама представили лик и дело Светога Саве. Ученици 42 одељења су уз помоћ учитељице Драгане Момиров припремили представу о Светом Сави, коју су приказали свим ученицима нижих разреда.

   У 14:00 часова, у цркви Св Архангела Михаила (Рускаа црква) је одржана свечаност поводом резања славског колача уз пригодан програм којем је присуствовало око 80 ученика наше школе, родитељи и наставници.Колач је пререзао отац Слободан Честић. Обред је водио и протојереј Бранко Попов. После резања колача одржано је традиционално светосавско рецитовање у коме су учествовали ученици нижих разреда. Хор виших и нижих разреда је отпевао Химну Светога Саве и молитвену песму "Богородице Дјево". Као награду за рецитовање у част Св Саве, школа је обезбедила пакетиће за децу.

Опширније...
 
«ПочетакПретходна5152535455СледећаКрај»

Страна 51 од 55