Поправка фискултурне сале

   Након што је инспекција, због оштећења и оронулости,  забранила одржавање наставе у  фискултурној сали, администрација школе је предузела активности да обезбеди финансијска средства. Средства су релативно брзо али не лако обезбеђена и радови на санацији зграде су отпочели. Очекује се да се већ у току пролећа настава физичког васпитања поново реализује у обновљеној сали.  

 

Семинар – поремећаји и тешкоће у учењу и понашању

     У ОШ „ Доситеј Обрадовић” , у Зрењанину, у суботу и недељу, 28. 2 и 1. 3 2009.г одржан је семинар за стручне сараднике, наставнике, учитеље, васпитаче, психологе, педагоге, дефектологе, специјалне педагоге, социјалне раднике у редовним и специјалним школама и домовима ученика.

На семинару је учествовало 10 учитеља и наставника наше школе.

Опширније...
 

Festival nauke u Novom Sadu

    U nedelju, 15.2.2009.g., u organizacijii škole grupa učenika V, VI, VII i VIII razreda, predvođena nastavnicima Zoricom Radišić, Marijom Petković i Mišom Bracićem,  je posetila Festival nauke u Novom Sadu. Učenici su članovi biološke i hemijske sekcije i sekcije "Mladi fizičar i astronom". Sa nama su pošli  i učenici OŠ " Žarko Zrenjanin" koje je predvodila nastavnica fizike Jelena Bracić, OŠ "dr Jovan Cvijić" koje je predvodila nastavnica fizike Biljana Tankosiić, OŠ " 2 Oktobar" koje je predvodio nastavnik fizike Živko Srdanov i učenici OŠ " Sonja Marinkovič". Bila je ovo prililka za upoznavanje i druženje učenika i nastavnika sa sličnim interesovanjima.

Опширније...
 

Свети Сава - школска слава 

    У школи је,  у уторак 27. јануара 2009. године, пригодним активностима обележена школска слава Свети Сава.

    У школи је постављена изложба дечијих ликовних радова на тему " Свети Сава".

    Већ традиционално поводом  Светог Саве, школа расписује конкурс "Лепо писање". На такмичењу су учествовали сви ученици нижих разреда и тридесет ученика виших разреда. Директор школе Татјана Павловић је ученицима са најлепшим рукописом поделила дипломе и пригодне награде.

    На часовима одељењског старешине ученици и одељењске старешине су у различитим формама: предавањима, видео презентацијама, радионицама представили лик и дело Светога Саве. Ученици 42 одељења су уз помоћ учитељице Драгане Момиров припремили представу о Светом Сави, коју су приказали свим ученицима нижих разреда.

   У 14:00 часова, у цркви Св Архангела Михаила (Рускаа црква) је одржана свечаност поводом резања славског колача уз пригодан програм којем је присуствовало око 80 ученика наше школе, родитељи и наставници.Колач је пререзао отац Слободан Честић. Обред је водио и протојереј Бранко Попов. После резања колача одржано је традиционално светосавско рецитовање у коме су учествовали ученици нижих разреда. Хор виших и нижих разреда је отпевао Химну Светога Саве и молитвену песму "Богородице Дјево". Као награду за рецитовање у част Св Саве, школа је обезбедила пакетиће за децу.

Опширније...
 

Najomiljenije godišnje doba

Autor:  Andrej Čilag, VII1

 Ostale karikature Andreja Čilaga možete videtii u rubrici: "Okom Andreja Čilaga"

 
«ПочетакПретходна5152535455СледећаКрај»

Страна 51 од 55