Квалификациони испит за упис у средњу школу - 2009 - 2010

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА

по укупном броју бодова на квалификационом испиту

Опширније...
 

..БИЛИ СМО И НА ЦАРСКОЈ БАРИ...

Опште је позната чињеница да се у непосредној близини нашег града налази једно од 10 „савршених места“ на туристичкој мапи Војводине – Специјални резерват природе „Стари Бегеј – Царска бара“. Ово заштићено подручје је наведено и у списку мочварних станишта од светског значаја, како то предвиђа један од веома важних међународних докумената из области екологије – такозвана Рамсарска конвенција. Значај оваквих подручја расте из године у годину, упоредо са нарастањем проблема у одржавању циклуса кружења слатке воде на нашој планети. Исто тако је немерљив значај оваквих места за орджавање разноврсности живог света и опстанак угрожених врста. Ако поменемо да се овде гнезде све врсте чапљи које се могу наћи на нашем континенту, јасно је о каквом природном драгуљу је реч.

Опширније...
 

Promocija projekta

Zrenjaninski tim za dobre eko – navike

U četvrtak, 9. aprila 2009.g. u 17 h je u prostoriji dečijeg boravka u našoj školi održana svečana javna promocija školskog projekta „Zrenjaninski tim za dobre eko-navike“.

Ovaj događaj su organizovali nosioci projektnih aktivnosti u školi – učenici VII1 odeljenja i njihova nastavnica biologije Zorica Radišić, uz veliku pomoć nastavnika Miše, mlađih drugova i drugarica iz V i VI razreda koji imaju izborni predmet Čuvari prirode, predstavnika đačkog parlamenta, i naravno uprave naše škole. Svojim prisustvom su promociju uveličali direktorka škole, odeljenjski starešina VII1, pedagog, nastavno osoblje, roditelji, predstavnici lokalnih medija, gosti iz OŠ „2. oktobar“ koji u svojoj školi realizuju svoj ekološki projekat, saradnici iz lokalne sredine i ostali.

Опширније...
 

Ускршњи турнир у шаху

   У организацији ОШ "Вук Караџић" и Шаховског клуба " Раднички" из Зрењанина,  у среду, 8. априла 2009. г. у школи је одржан шаховски турнир на ком је учествовао 31 ученик  нижих и виших разреда. Организацију и суђење је водио Драган Лалић, мајстор ФИДЕ.

 

 

 

 

У млаћој групи првих пет места су освојили:

1. Милан Милинков

2. Јован Белић

3. Михајло Омаљев

4. Вања Михајловић

5. Душан Секулић

 

 

У групи виших разреда првих пет места су освојили:

1. Даковић Јован

2. Федор Љуботина

3. Александар Белић

4. Александар Пејић

5. Марко Радић

 Награде је поделио Предраг Бодирога, интернационални мајстор

 

Опширније...
 

Поправка фискултурне сале

   Након што је инспекција, због оштећења и оронулости,  забранила одржавање наставе у  фискултурној сали, администрација школе је предузела активности да обезбеди финансијска средства. Средства су релативно брзо али не лако обезбеђена и радови на санацији зграде су отпочели. Очекује се да се већ у току пролећа настава физичког васпитања поново реализује у обновљеној сали.  

 
«ПочетакПретходна41424344454647484950СледећаКрај»

Страна 50 од 55