Јесењи еквиноциј - Дан паприке

 23.9.2009

   И ове, школске 2009/10. г. ученици школе обележили су "Дан јесени". 23. септембар био је посвећен паприци. Тога дана, ученици нижих разреда, били су у прилици да чују предавање Бранке Марков, професорке Средње пољопривредне школе. На том предавању сазнали су да је паприка у нашу земљу стигла из Централне и Јужне Америке, преко Шпаније још у 17. веку. Да се користи у свежем, конзервираном и млевеном облику као зачин и лек. Сазнали су нешто више о деловима паприке, њеном изгледу, врстама и називима. Било је речи и о томе како се паприка сеје, узгаја и бере. Ученици нижих разреда су правили фигуре од паприке и другог поврћа а ученици виших разреда су улепшали овај дан маштовитим цртежима на тему " Паприка". Док су изложени ликовни радови улепшавали школске ходнике, школом се ширио пријатан мирис црвене, жуте и зелене паприке. Целу атмосферу употпунили су тонови и речи песме:

"...Ишли смо у Африку,

да садимо паприку,

Знате ону жуту,

фину али љуту..."

Опширније...
 

Екскурзија наставника - 2009

2. i 3. јули 2009.г.

Зрењанин - Стари Бечеј - Суботица - Палић

У дводневној стручној екскурзији наставника посећен је дворац Дунђерски код Старог Бечеја. Посећен је ЗОО Палић, где смо били званични гости пријатним домаћинима који су нам уприличили званични пријем са презентацијом врта. Била је то прилика да се ближе упознамо са садржајима и потенцијалима  ЗОО-а, што је нама значајно обзиром да сваке године неко одељење овде долази на екскурзију.

Опширније...
 

Квалификациони испит за упис у средњу школу - 2009 - 2010

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА

по укупном броју бодова на квалификационом испиту

Опширније...
 

..БИЛИ СМО И НА ЦАРСКОЈ БАРИ...

Опште је позната чињеница да се у непосредној близини нашег града налази једно од 10 „савршених места“ на туристичкој мапи Војводине – Специјални резерват природе „Стари Бегеј – Царска бара“. Ово заштићено подручје је наведено и у списку мочварних станишта од светског значаја, како то предвиђа један од веома важних међународних докумената из области екологије – такозвана Рамсарска конвенција. Значај оваквих подручја расте из године у годину, упоредо са нарастањем проблема у одржавању циклуса кружења слатке воде на нашој планети. Исто тако је немерљив значај оваквих места за орджавање разноврсности живог света и опстанак угрожених врста. Ако поменемо да се овде гнезде све врсте чапљи које се могу наћи на нашем континенту, јасно је о каквом природном драгуљу је реч.

Опширније...
 

Promocija projekta

Zrenjaninski tim za dobre eko – navike

U četvrtak, 9. aprila 2009.g. u 17 h je u prostoriji dečijeg boravka u našoj školi održana svečana javna promocija školskog projekta „Zrenjaninski tim za dobre eko-navike“.

Ovaj događaj su organizovali nosioci projektnih aktivnosti u školi – učenici VII1 odeljenja i njihova nastavnica biologije Zorica Radišić, uz veliku pomoć nastavnika Miše, mlađih drugova i drugarica iz V i VI razreda koji imaju izborni predmet Čuvari prirode, predstavnika đačkog parlamenta, i naravno uprave naše škole. Svojim prisustvom su promociju uveličali direktorka škole, odeljenjski starešina VII1, pedagog, nastavno osoblje, roditelji, predstavnici lokalnih medija, gosti iz OŠ „2. oktobar“ koji u svojoj školi realizuju svoj ekološki projekat, saradnici iz lokalne sredine i ostali.

Опширније...
 
«ПочетакПретходна41424344454647484950СледећаКрај»

Страна 49 од 54