Музеј у школи 

   Ученици трећег разреда су у оквиру наставе ПРИРОДА И ДРУШТВО изучавали живот људи у прошлости. Како би деци која живе у време технике приближиле начин живота у прошлости, учитељице су у сарадњи са педагогом Народног музеја у Зрењанину, Невеном Дујин Грковић, ове часове одржале у музеју.

   Инспирисани поставком Народног музеја, ученици су уз помоћ својих учитељица направили сопствени „музеј“. Донели су предмете које њихови родитељи, баке, деке, комшије... чувају као успомену на своје претке и објашњавали како су се користили и чему су служили.

    Изложбу су посетили: педагог наше школе Гордана Арва, педагог Народног музеја Невена Дујин Грковић и ученици првог и четвртог разреда са својим учитељицама.

Опширније...
 

Дан школе

7.11.2008.

   Поводом Дана школе ОШ "Вук Караџић"у Зрењанину, у петак је у великој сали Културног центра, за родитеље, ученике и госте одржана свечана академија. За Дан школе је одређен 8. новембар, дан рођења Вука С. Караџића. Академију је, већ традиционално отворио хор школе,  песмом "Химна Вуку". Игроказ за банатску песму " Кад је сунце седало" извели су ученици I1 разреда.

Опширније...
 

 Nagrada " Dr  Đorđe Natošević"

Zorici Radišić, profesorici biologije naše škole, je u četvrtak, 6. novembra 2008. g. u Izvršnom veću AP Vojvodine, dodeljeno najveće vojvođansko priznanje, nagrada "Dr Đorđe Natošević". Ova nagrada se dodeljuje za rezultate ostvarene u vaspitno - obrazovnom radu.

   Čestitamo profesorici Zorici!!! 

 

O nagradi

 

Дани европске баштине

У оквиру манифестације ,,Дани европске баштине 2008. године са темом ,,Културно наслеђе – израз културне разноликости , у термину од 15 -19. 9. 2008. ученици IV2 одељења ОШ ,,Вук Караџић су са својим другарима из ОШ ,,2. Oктобар и ОШ ,,Соња Маринковић и са својим учитељицама учествовали у свакодневним једносатним дневним занимањима под називом ,,Хлеба и колача. Кроз предавања, пројекције и радионице, ученици су се бавили изучавањем културе исхране у прошлости Баната. 

Аутор занимања била је Невена Дујин -Грковић, кустос педагог Народног музеја у сарадњи са руководиоцем Етнолошког одељења музејским саветником мр Рајком Грубић
Опширније...
 

  Ekološki projekat

U organizaciji Svetskog fonda za zaštitu životne sredine – WWF,  čije je širom sveta prepoznatljivo obeležje simpatični panda, ove jeseni je počela realizacija projekta „European schools for a living planet“. 

Опширније...
 
«ПочетакПретходна41424344454647484950СледећаКрај»

Страна 47 од 50