У пензију су отишле наставницe Мира, Милена и Славица

Четвртак, 29.10.2009.г.

Колектив школе је на пригодној свечаности у заслужену пензију испратио : Мирјану Сигети, наставницу српског језика, Милену Лирић, наставницу ТО  и Славицу Клеут, наставницу математике. Том приликом наставницама су у знак захвалности за дугогодишњи рад и у знак сећања на дане проведене у школи, уручени скромни поклони од стране колектива. Наставнице су сумбилично школи поклониле компас и геометријски прибор.

Мирјана Сигети, у школи ради од 1.10.1960. г., Милена Лирић од 1.9.1981. г. а Славица Клеут од 1.9.1988 .г. Свим наставницама радни стаж у школи траје до 1.9.2009.г.

 

Посета Сајму књига

Среда, 28. 10.2009

   И ове године, у организацији школе, 20 наставника је посетило Сајам књига у Београду. Била је то прилика да се наставници упознају са новим насловима књижевних дела и стручне литературе. Изложена наставна средства имају и функцију стручног усавршавања наставника. Ово је прилика да наставници уоче нове трендове у нашој култури и образовању. Ово је место где се виде нове идеје. Изложени експонати делују мотивационо и инспиративно па сами наставници долазе до нових идеја.

 

Спортски дан ученика, родитеља и наставника

 Недеља, 11.10.2009

    И ове јесени, већ традиционално, школа је организовала спортски дан ученика, родитеља и наставника. Спортски дан се одржао на Мотелу, у недељу, 11.10.2009. г. Учесници су се такмичили у више спортских дисциплина: одбојци, кошарци, фудбалу и између две ватре. Тимове су чинили са једне стране ученици а са друге родитељи и наставници.

    Планирано је да се одигра 17 утакмица на 4 терена. Због метеоролошких услова, који су из тренутка у тренутак постајали све неповољнији, нису одржане све утакмице. дошло је се више од 100 родитеља.

Опширније...
 

Јесењи еквиноциј - Дан паприке

 23.9.2009

   И ове, школске 2009/10. г. ученици школе обележили су "Дан јесени". 23. септембар био је посвећен паприци. Тога дана, ученици нижих разреда, били су у прилици да чују предавање Бранке Марков, професорке Средње пољопривредне школе. На том предавању сазнали су да је паприка у нашу земљу стигла из Централне и Јужне Америке, преко Шпаније још у 17. веку. Да се користи у свежем, конзервираном и млевеном облику као зачин и лек. Сазнали су нешто више о деловима паприке, њеном изгледу, врстама и називима. Било је речи и о томе како се паприка сеје, узгаја и бере. Ученици нижих разреда су правили фигуре од паприке и другог поврћа а ученици виших разреда су улепшали овај дан маштовитим цртежима на тему " Паприка". Док су изложени ликовни радови улепшавали школске ходнике, школом се ширио пријатан мирис црвене, жуте и зелене паприке. Целу атмосферу употпунили су тонови и речи песме:

"...Ишли смо у Африку,

да садимо паприку,

Знате ону жуту,

фину али љуту..."

Опширније...
 

Екскурзија наставника - 2009

2. i 3. јули 2009.г.

Зрењанин - Стари Бечеј - Суботица - Палић

У дводневној стручној екскурзији наставника посећен је дворац Дунђерски код Старог Бечеја. Посећен је ЗОО Палић, где смо били званични гости пријатним домаћинима који су нам уприличили званични пријем са презентацијом врта. Била је то прилика да се ближе упознамо са садржајима и потенцијалима  ЗОО-а, што је нама значајно обзиром да сваке године неко одељење овде долази на екскурзију.

Опширније...
 
«ПочетакПретходна41424344454647484950СледећаКрај»

Страна 45 од 51