Занимање моје мајке

    Свако вече кад Сунце изгуби траг, мама узима две игле, два чаробна штапића и меку вуницу. Клупче вунице се врти и несташно скакуће, док се чује звецкање игала.

    За час настане рукав дугиних боја. Између редова је уплела и конац љубави који ће тај џемпер учинити топлим.

    Мачују се тако игле и по два -три сата, а клупче је све мање и мање.

Опширније...
 

 

Пример добре сарадње – јуче, данас, сутра – наша школа и „Лотос – Театар“

    Редовни посетиоци и пажљиви читаоци сајта наше школе су већ обавештени о неким ефектима ове сарадње. Пошто сматрамо да је реч о важном примеру добре праксе, указујемо на најбитније чињенице:

 

Опширније...
 

     Трагом једне иницијативе

      14.4.2012.

    У уторак, 10. априла 2012. наше очи су се  рано отвориле јер је било потребно спремити се за екскурзију. Дошао је дан који смо жељно ишчекивали четири месеца. Победом на квизу Превенција болести зависности, у Вршцу, наш разред добио је као награду боравак на Златибору у трајању од три дана.

Опширније...
 

   Меланија Ружић -  ΙΙ место на Песничкој штафети

    5.4.2012.

   На завршној свечаности Песничке штафете, 05. 04. 2012. у Културном центру, међу награђеним ученицима нашла се и наша Меланија Ружић, уценица 8-1. Освојила је ΙΙ место са песмом "Да ли је живот бајка" чији филозофски садржај, питања шта доноси одрастање, пролазност и неизвесна будућност,  није оставио песникињу, а ни остале слушаоце, равнодушне.

Опширније...
 

Фејсбук групи OŠ "Vuk Karadžić" Zrenjanin - bivši i sadašnji đaci i nastavnici можете приступити кликом на следећи линк.

 

Facebook – за и против

Ученици VIII-1 су на часовима Грађанског васпитања одлучили да направе презентације којима ће ученицима наше школе ставити до знања да коришћење Facebook-а није увек безазлено и без последица.

Иван Станков и Стефан Обрадовић су истакли позитивне стране Facebook-а и направили увод у серију презентација о негативним утицајима Facebook-а.

Опширније...
 
«ПочетакПретходна41424344454647484950СледећаКрај»

Страна 41 од 55