Луткарска радионица у Позоришту

Ученици 4/2 разреда имали су прилику да 14.3.2018. године учествују у луткарској радионици у Народном позоришту "Тоша Јовановић", коју су водили Тибор Фараго и Татјана Падкаш. Радионица се оржала у оквиру 48. Сусрета позоришта лутака Србије као део пратећег програма. Озбиљно се радило, глумило и забављало.

 
"Вилинска чаролија''

Ученици 4/2 разреда су 10.3.2018. имали запажен наступ на 24. Фестивалу луткарства основних школа у Новом Саду. Луткарска група коју су чинили Милица Туцаков, Олга Попов, Ирина Рајачић, Невена Кесић, Марина Татин и Пош Борис одиграла је представу "Вилинска чаролија" чији је аутор учитељица Далиборка Путић Бераров, а композитор музике Данијела Аврам, наша наставница музичке културе. Представа је добила похвалу за текст, музику, сценографију и јасне еко-етно поруке.

Пoсле наступа ова група ученика имала је прилику да се прошета Новим Садом и ужива на Петроварадину. 

 
Дечја представа ''Аска и вук'' Малог позоришта ''Душко Радовић'' из Београда.

Ученици петог и шестог разреда наше школе, заједно са својим одељењским старешинама, у понедељак, 12. марта 2018.године, били су у позоришту ''Тоша Јовановић''. На репертоару је била дечја представа ''Аска и вук'' Малог позоришта ''Душко Радовић'' из Београда.

Имали су привилегију да виде ову занимљиву представу насталу по мотивима истоимене приповетке нашег великог писца Иве Андрића. Са зрењанинским позориштем наша школа успешно сарађује.

Ове године у Зрењанину се одржава Сусрет професионалних позоришта лутака Србије и то је нашим ученицима омогућило да уживају гледајући како је Аска савладала вука

 

 

Одељење I1 је такође посетило манифестацију Сусрети професионалних позоришта лутака Србије.

 

 
Списак актуелних уџбеника у ОШ ''Вук Караџић'' за школску 2018/19. годину

Списак актуелних уџбеника у ОШ ''Вук Караџић'' можете погледати ако кликнете овде

 
Посета I-2 изложби ''Дакле, Ви сте тај Урош Предић?''

 

Дана 21.2.2018. ученици одељења I-2 посетили су у Народном музеју изложбу ''Дакле, Ви сте тај Урош Предић?'' поводом 160 година од рођења сликара и уоквиру тога учествовали у ликовној радионици ''Слика од облака''. Ауторка радионице је кустос-педагог Невена Дујин Грковић.

 

 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 5 од 56