ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ 8. РАЗРЕДА

Обавештавамо Вас да ће се ове године пробни завршни испит одржати 13. и 14. априла.

Ученици ће у два дана радити три теста ‒ 13. априла 2018. године у 12:00 ‒ тест из математике и 14. априла 2018. године у 9:00 – тест из српског, односно матерњег језика, и комбиновани тест у 11:30, са паузом од пола сата између два двосатна термина.

Сврха организовања пробног завршног испита је:

Опширније...
 
Такмичења и резултати наших ученика у школској 2017/18. години

 

Сваке године наши ученици учествују на такмичењима и постижу запажене резултате. Ове школске године, следећи ученици остварили су запажени успех.


Опширније...
 
Водич за избор занимања – планирање каријере после основне школе

Водич за избор занимања – планирање каријере после основне школе можете преузети ако кликнете овде.

(напомена: водич је преузет са сајта http://www.vodiczaosnovce.nsz.gov.rs/)

 
Саопштење у вези са изношењем неистина о нашој школи

Саопштење

Поводом неистинитих оптужби појединих родитеља, чија деца нису ученици ОШ „Вук Караџић“ из Зрењанина, обавештавам све заинтересоване о следећем:

Школа је предузела све законом прописане мере, у сваком случају сазнања и за било који облик насиља. На свако пријављено насиље, било ког нивоа, школа је одреаговала у складу са законом.

Школа је потписница Споразума о сарадњи институција у заштити жртава насиља у породици и жена у партнерским односима на подручју града Зрењанина и у складу са тим је предузела све активности.

Школа не може да реагује на непријављене случајеве насиља и на пријављено насиље за које не постоје докази и сведоци.

Школа не може бити одговорна за насиље у породицама, једино је одговорна за непрепознавање и непријављивање сумње на насиље.

Школа примењује васпитне и васпитно-дисциплинске мере у случајевима доказаног насиља, било ког нивоа, у складу са законом.

Школа неће давати изјаве у којима се спомиње било који ученик или догађај који би асоцирао на поједине ученике, у циљу њихове заштите.

ОШ „Вук Караџић“ је образовно-васпитна установа у којој је квалитет рада и постигнућа на врло високом нивоу и демантујемо све неистине које су изнели појединци, који у нашој школи нису провели ни пуне две године, па нису ни могли да стекну праву слику о томе.

Не можемо да прихватимо одговорност за проблеме деце и родитеља који нису у вези са радом школе!

Изношењем неистина врши се насиље над свим нашим ученицима. Према речима родитеља, медијских саговорника: „деца од 7, 8, 9 година су насилници, а одрасли у школи на то не реагују“.

Поводом тих изјава, обавештавам све заинтересоване да су наши ученици добра, паметна и одговорна деца. У школи се кроз разне активности бавимо ненасилном комуникацијом и не толеришемо никакав облик насиља. Наставници су савесни и брижни, едуковани за посао који обављају. За собом имамо вишедеценијски успешан рад.

Давање усмене изјаве о догађајима, о којима медији извештавају, а у вези са ОШ „Вук Караџић“, није у интересу ни једног детета, нити би могло довести до решења проблема.

Медији преносе информације добијене од појединаца за које не постоје докази, што спада у домен клевете.

Татјана Павловић

Директор ОШ „Вук Караџић“

 

 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 3 од 55